TOP
Sanz durant una intervenció al Parlament. YT

Sanz reclama que es mantingui la cobertura del servei de patologia dual a Formentera

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha insistit aquest dimarts al Parlament en la necessitat que es mantingui el servei de patologia dual a Formentera davant la marxa del coordinador d’aquest servei cap a un altre hospital el passat mes de juny. Sanz ha apuntat que el risc és que el servei quedi en una situació “d’atenció no continuada”.

Trastorns mentals i addiccions
Cal recordar que la Patologia Dual tracta de manera simultània els trastorns mentals i les addiccions, que solen ser malalties que se superposen en un ampli grup de pacients. Aquest servei, sumat a l’UCA que es va instaurar a Formentera, al centre d’atenció primària, a l’atenció especialitzada, i amb coordinació amb l’IES Marc Ferrer i el Consell, han suposat un gran avenç en la prevenció i tractament d’addiccions a l’illa.

Doble de visites, cada dues setmanes
Per la seva banda, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat aquest dimarts que la unitat de patologia dual a Formentera ha atès aquest estiu 107 consultes i que és una “passa molt important” per a Formentera en atendre pacients amb conductes addictives.

Sobre la marxa del responsable de la unitat, la consellera ha avançat que s’està cercant un altre psiquiatre i que, mentrestant, “s’ha repartit la feina i s’han doblat el nombre visites, que ara es fan cada 15 dies”.
Gómez ha insistit que la unitat funciona de manera eficient, també amb una psicòloga a mitja jornada.

Sanz ha celebrat que s’hagi pogut doblar l’assistència a pacients, però ha insistit en la necessitat de consolidar els drets que han assolit els residents de Formentera: “No podem permetre que quedin sense efecte per l’absència de professionals. Cal preparar plans de contingència i alternatives de cobertura per garantir la continuïtat assistencial”.

Compartir

PROGRAMES