TOP
Sara Miguel, de Formenterers Solidaris, avui a Ràdio Illa.

Sara Miguel (Formenterers Solidaris): “Per anar a demanar has d’estar molt malament”

La vicepresidenta de Formenterers Solidaris (FS), Sara Miguel, repassa l’activitat d’aquesta ONG durant 2021, quan l’entitat ha comptat amb un pressupost de 23.545 euros. Aquests sous provenen del conveni anual amb el Consell de Formentera, de les quotes dels 51 socis de l’entitat i de donacions de particulars. Per contribuir a FS podeu escriure un correu electrònic a formenterers@gmail.com.

La majoria dels sous, uns 10.900 euros, s’han destinat a la compra d’aliments, una inversió necessària per complementar les aportacions de Càritas mitjançant el Banc d’Aliments i que beneficia a un total de 246 persones de la nostra illa repartides en 137 unitats familiars. Cal destacar la caiguda de la demanda d’aquest servei, ja que durant el primer any de la pandèmia (2020) foren 1088 persones (distribuïdes en 470 famílies) les que s’hi acolliren.
D’altra banda, FS ha contribuït amb gairebé 6.500 euros a la casa d’acollida per a persones sense sostre de Càritas Eivissa. Així mateix, pel que fa a la cooperació internacional, l’ONG ha focalitzat la seva acció a Llatinoamèrica, on ha aportat 3.000 euros al Projecte Rayito de Esperanza, una casa d’acollida per a famílies amb infants que han de rebre tractaments oncològics a Lima (Perú). A més, FS ha adquirit una cadira de rodes infantil per 1.700 euros que l’Associació Paraguai Eivissa s’encarrega d’enviar a aquest país sud-americà.
Altres partides en què ha invertit sous FS són: ajudes sanitàries per a residents (589 euros); productes per enviar als camps de refugiats de Grècia, en col·laboració amb SOS Refugiats (498 euros); compra de jugarois per infants de famílies amb baixos recursos (210) i ajudes mèdiques (116 euros).
En el seu resum anual, FS també destaca que durant 2021 l’empresa local Foreva i la naviliera Baleària han contribuït al trasllat de més de 15 tones de roba usada i recollida en els cinc contenidors vermells instal·lats a l’illa. Per acabar, FS ha informat que el 2021 també s’han invertit 3.500 euros per començar a adequar un nou local destinat a la distribució de roba.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES