Se celebra a cala Saona una «party boat» amb diversos iots implicats

Ahir al voltant del migdia es desencadenà una festa flotant al nord del caló d’en Trull, a la zona de cala Saona, en una àrea protegida per les figures de Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i Reserva Marina des Freus. En la festa hi participaren desenes de persones a bord d’almenys 17 embarcacions de diverses eslores que s’havien abarloat, fondejades a una trentena de metres del penya-segat i que per tant no respectaven la distància mínima de fondeig de 50 metres del litoral de roca.

A més, la festa comptava amb disjockeysdos de les embarcacions estaven equipades amb potents i voluminosos equips de so que emetien una remor que es podia escoltar des de centenars de metres, en diversos punts de la costa de Ponent de Formentera.

Transmetent en directe des de la mar
Segons el post a facebook d’una de les persones que afirma haver participat en la festa, que ha publicat fotos i vídeos del moment, aquest esdeveniment hauria estat realitzat per Smart Charter Ibiza, una empresa de vaixells xàrter i excursions de l’illa veïna. A més, Xavi Emparan, que apareix com a integrant del departament tècnic a la web d’Ibiza Global Radio, afirma a les xarxes socials que des de la festa flotant realitzada a cala Saona es va emetre el senyal en directe per aquesta emissora eivissenca.

Activitat il·legal a Formentera
Cal recordar que el Parlament balear aprovà el juliol de 2016 la Llei d’Avaluació Ambiental de Balears, en la qual es prohibeix la realització de «festes en vaixells» en totes les zones protegides de la nostra comunitat. La prohibició afecta el 100% del litoral de Formentera, ja que la nostra costa està qualificada amb diverses figures com Lloc d’Interès Comunitari, Parc Natural i Reserva Marina. Els encarregats de vetllar pel compliment de la normativa són la Guàrdia Civil i els agents de Medi Ambient del Govern balear.
En tenir coneixement de la festa flotant, ahir el Consell Insular i diversos ciutadans avisaren al 112 i a la Guàrdia Civil. Ahir a la tarda l’oficina de premsa de l’Institut Armat informà a Ràdio Illa que no tenia constància que s’hagués realitzat cap actuació però no descartà que en arribar a port les embarcacions responsables de la festa haguessin estat objecte d’inspecció.
Segons fonts del Consell Insular, només la Demarcació General de Costes acudí a l’indret dels fets, tot i que ho feu per terra i no va poder intervenir, perquè aquesta administració no disposa d’embarcació a la nostra illa.

 

 

About Author

Comments are closed.

background