TOP
Toni ‘Pins’, Lidia Álvarez i Sergi Gómez.

Sector nàutic: “El futur del port de Formentera està en mans dels polítics”

Toni Juan ‘Pins’ i Sergi Gómez, de l’Associació de Serveis Nàutics de Formentera, compresa en el si de la PIMEF, així com la gerent d’aquesta patronal, Lidia Álvarez, expliquen que els alts preus que el sector ha d’assumir per poder operar al port de la Savina dificulten la seva activitat i fan perillar la continuïtat del seu negoci. Per aquest motiu el sector ha sol·licitat a l’Autoritat Portuària de Balears que no faci prevaldre l’oferta econòmica més elevada enfront de la resta de requisits en les condicions del plec de bases dels concursos per adjudicar la gestió dels dos ports esportius de la Savina.

‘Pins’ i Gómez han assenyalat que les altes tarifes del port estan generant malestar no només entre empresaris que hi fan feina, sinó també entre visitants i residents a Formentera, alguns dels quals no han tengut altre remei que posar a la venda la seva embarcació o bé l’han deixada en sec “sota un pi o una figuera”. A més, han exposat que si bé fa anys que hi havia una alta demanda d’amarratges al port per ubicar-hi embarcacions de xàrter (llista sisena) la situació actual ha generat que quedin places lliures.
Per resoldre aquesta problemàtica, el sector ha sol·licitat reunions amb la presidenta del Govern balear, Marga Prohens, així com amb el cap de l’executiu insular, Llorenç Córdoba, i l’Autoritat Portuària de Balears, una administració que en els pròxims mesos ha d’afrontar un episodi decisiu: publicar les condicions per atorgar les concessions per a 30 anys dels dos ports esportius de la Savina.

Males condicions de les instal·lacions
D’altra banda, el sector també ha lamentat les avaries en el ‘travel lift’ (la grua del port per posar o retirar les embarcacions de la mar) i el mal estat dels serveis a la zona de varador, on en el sòl arenós s’estan filtrant productes químics que s’empren per reparar i conservar les embarcacions.
Finalment, els empresaris nàutics reclamen un espai a la zona industrial on poder emmagatzemar les embarcacions.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES