TOP
El Salvamar Acrux ha traslladat els 9 nàufrags al port de Vila.

Segon enfonsament d’un iot en menys d’una setmana

Segons ha informat Salvament Marítim, un iot s’ha enfonsat aquesta matinada quan navegava a tres milles de Cala Saona a causa del temporal de vent que ha afectat les Balears i del que prèviament havia alertat l’AEMET.

Via d’aigua
L’embarcació, de nom Tais I, estava fondejada davant cala Saona, però a causa de l’empitjorament de les condicions meteorològiques, el patró hauria decidit llevar àncores per desplaçar-se a un punt més segur. Malauradament, quan eren a tres milles de la costa, el temporal de mar ha obert una via d’aigua al iot i les nou persones que hi anaven, diverses d’elles menors, han hagut de passar a la llanxa auxiliar de l’embarcació abans aquesta no s’enfonsés.

Rescatats per un pesquer
Abans, el patró havia cridat al telèfon d’emergències 112 i activat la ràdio de balisa. Salvament Marítim ha activat el buc Salvamar Acrux i ha fet un avís a totes les embarcacions pròximes a la zona. Aquest avís ha set atès pel Manuela Lloret, un pesquer d’arrossegament amb base a la Vila Joiosa, Alacant, que ha estat el primer a arribar al punt del naufragi uns 50 minuts després que aquest es produís, i ha localitzat la llanxa i rescatat els nàufrags, que posteriorment han estat transferits al Salvamar Acrux i traslladats al port de Vila, on han arribat a les vuit del matí en bon estat excepte per diverses contusions de poca importància i alguns símptomes lleus d’hipotèrmia.

Ara, el iot Tais I, de 24 metres d’eslora, reposa a uns 90 metres de profunditat.

Salvament Marítim ha apuntat a Ràdio Illa que aquest no ha estat l’únic accident marítim esdevingut al nostre arxipèlag, on en la darrera jornada se n’han comptabilitzat fins a una quinzena de diversa gravetat, dos d’ells a les Pitiüses.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES