TOP
Cartell de l’activitat.

Segona cita dels amants de les estrelles

Els amants de l’astronomia tenen una cita del 6 al 8 de maig a la segona edició del Formentera Astronòmica, un esdeveniment adreçat al públic general, residents i turistes que vulguin descobrir part d’aquest apassionant món amb les seves famílies, parelles o amics.

Posició privilegiada
“Des del Consell tornem a impulsar aquest esdeveniment després de la bona acollida de l’edició passada, i tenint en compte que Formentera té una posició privilegiada per observar les estrelles”, ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, que ha assenyalat que, a més, “s’organitza just a l’inici de temporada per atraure visitants oferint una proposta astronòmica única”.

Escapada romàntica
La directora del Formentera Astronòmica, Alessia Comis, ha avançat que per a aquesta segona edició “hem preparat un programa molt complet que permetrà als visitants fer una escapada romàntica per gaudir d’aquest esdeveniment o passar uns dies en família”. Comis ha afegit que espera que així ho reflecteixin els periodistes que cobriran el Formentera Astronòmica per donar-li més visibilitat. L’objectiu és arribar als cent inscrits.

Xerrades, tallers, sopars temàtics i observació d’estrelles
La part diürna de l’esdeveniment es farà a Sant Francesc, les xerrades a un hotel i els tallers a la plaça. Es tornaran a fer tallers infantils, que seran de lliure accés per als residents. Tindran lloc de 10 h a 14 h divendres, dissabte i diumenge perquè les famílies de Formentera i les escoles hi puguin participar. D’altra banda, es tornarà a fer el concurs de dibuix per a infants i joves d’entre 0 i 14 anys titulat “El turista de les estrelles”. Els dibuixos es poden presentar fins al 6 de maig a concurso@formenteraastronomica.com

La part nocturna es farà en diversos indrets naturals amb poca contaminació lumínica i es fusionarà amb la gastronomia. Hi haurà dos sopars temàtics amb observació d’estrelles, els participants podran viatjar a l’espai a través dels telescopis i es farà un taller de fotografia nocturna.

Ponents
Entre els ponents especialitzats en astronomia destaquen Luisella Giulicchi, presidenta de Women in Aerospace; Carlos Briones, investigador del CSIC; Manuel González, astrònom; Eva Ramírez, experta d’INECO; Asier Arranz, divulgador de la IA i astronomia a Nvidia; Dalila Dawid, experta en fotografia nocturna; Miguel Ángel Molina, director general de l’espai a GMV; Rosa Rodríguez del SOCIB, i Guillermo De Haro, escriptor al Jotdown i professor de la IE Business School.

L’Associació Astronòmica de Formentera tornarà a col·laborar en l’esdeveniment. Gràcies als seus nous telescopis es podran fer dues sessions nocturnes d’observació del cel a les quals podran participar, amb reserva prèvia, totes les persones interessades. L’Associació d’Astronomia serà la responsable de revelar els millors punts d’observació dels astres a l’illa.

Inscripcions
Tota la informació sobre les activitats, els ponents i la programació completa es pot trobar al següent enllaç,  on també es poden fer les inscripcions. El preu del certamen és de 100 € per a adults i 50 € per als infants. Els residents a Formentera tenen un 50% de descompte i també es podran inscriure per fer sols les sessions d’observació. Cal destacar que hi ha un descompte afegit si les inscripcions es fan abans del 15 d’abril.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES