TOP
Migrants rescatats a bord del Salvamar Calíope. Arxiu

S’eleva a tres el nombre de morts a la barca rescatada el 9 de juny

Tres de les persones migrants que navegaven en una de les dues barques que varen ser localitzades el passat 9 de juny en aigües de Formentera van morir durant la travessia.
Dos dels morts van ser llançats a la mar pels seus companys i un tercer cadàver anava a bord de l’embarcació juntament amb altres sis persones quan va ser rescatada per Salvament Marítim.

Així ho ha confirmat la Policia Nacional, que també ha informat de la detenció del patró de l’altra pastera localitzada el mateix dia amb 18 migrants irregulars quan navegava a la deriva a 52 milles al sud des cap de Barbaria.
L’home, de 21 anys i origen algerià, ha set arrestat com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i afavoriment de la immigració il·legal en ser el patró d’una embarcació rescatada en la qual viatjaven persones en situació irregular. Després de ser detingut, ha passat a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Eivissa, que ha acordat el seu ingrés a presó.

1.200 euros per anar amuntegats i sense elements de navegació
En ser localitzats i rescatats, els integrants de les dues barques van ser traslladats a dependències policials i un d’ells va haver de ser atès per personal facultatiu a causa del seu mal estat de salut, essent traslladat en ambulància a l’hospital Can Misses.

Les dues embarcacions eren d’entre cinc i sis metres d’eslora de fibra de vidre, amb motor forabord i sense elements de navegació. La primera es trobava mig enfonsada i la segona, pel nombre de persones que viatjaven en ella, havia superat amb escreix la seva capacitat.

En les investigacions practicades per agents de la Unitat Contra les Xarxes d’Immigració i Falsedats Documentals (UCRIF), es va poder esbrinar que les embarcacions havien partit de la localitat algeriana de Boumerdes. La primera d’elles hauria sortit el 7 de juny, quedant a la deriva en avariar-se el motor, i la segona un dia després.

A més, s’ha sabut que el preu pagat per cada persona que va fer la travessia rondava els 1.200 euros i que els ocupants van haver d’anar completament amuntegats i sense espai per a moure’s.

Vuit patrons detinguts
des d’inicis d’any, han arribat a les Pitiüses un total de 14 barques amb 171 migrants, entre els quals hi havia 12 menors no acompanyats i altres sis acompanyats dels seus pares o mares.

De les embarcacions arribades enguany, han set detinguts vuit patrons, alguns dels quals es troben a presidi.

Des de la UCRIF de la Comissaria d’Eivissa continuen les investigacions per detectar els grups criminals que organitzen els viatges des de les costes algerianes fins a les nostres illes.

Compartir

PROGRAMES