TOP
Mare i nadó es troben ingressats en la planta de maternitat de Can Misses, aïllats, i en perfecte estat.

S’estabilitzen els naixements, pugen les defuncions i baixen les bodes a Formentera

Durant el 2019 s’han inscrit a Formentera 85 nadons, dels quals 49 són boixos i 36 boixes, segons les dades que el Registre Civil ha facilitat a Ràdio Illa. Aquesta xifra suposa un increment en tres infants respecte als nascuts el 2018 i una reducció en 40 boixos amb relació a la xifra rècord assolida el 2013, de 125 nenes i nens.
Recordam que alguns dels nadons registrats a la nostra illa han nascut a Eivissa, Mallorca o altres indrets, però sempre que els pares siguin residents a Formentera, tenen l’opció d’inscriure l’infant com a nascut a l’illa, segons han assenyalat fonts del Registre Civil.

Menys bodes i més defuncions
Pel que fa a enllaços, el Registre Civil informa que en el darrer any s’han inscrit 70 matrimonis, cosa que representa una disminució amb relació als 98 de l’any 2018. De les 70 bodes del 2019, 13 s’han fet d’acord amb el ritu catòlic. Cal esmentar que el mossènyer de Formentera, Miquel Àngel Riera, ha indicat que en el passat exercici s’han practicat 23 bodes catòliques, de les quals només tres estigueren protagonitzades per residents a l’illa. La diferència entre els 13 matrimonis religiosos inscrits al Registre Civil i els 23 que consten a les parròquies s’explica pel fet que algunes parelles ja havien celebrat prèviament l’enllaç civil fora de Formentera.
Pel que fa a les defuncions, durant el darrer any han faltat 47 persones (32 homes i 15 dones), una xifra superior a les 36 que van morir el 2018.

Cerimònies religioses
Les parròquies de Formentera han oficiat 35 batejos durant el 2019, 26 a Sant Francesc, quatre a la Mola i cinc a Sant Ferran. A més, s’han portat a terme 50 primeres comunions, de les quals 36 s’han celebrat a Sant Francesc, 10 a la Mola i quatre a Sant Ferran. Pel que fa a les confirmacions, durant 2019 només se n’han efectuat vuit perquè les previstes pel passat mes de novembre es faran a inicis de 2020.

Compartir

PROGRAMES