TOP
Jesus Ferrer i Encarna Magaña, al CS es Molí.

“Sí, hi ha hagut cases de lloguer buides durant l’agost a Formentera”

Aquesta setmana hem entrevistat a n’Encarna Magaña de la immobiliària Sa Punta i a en Jesús Ferrer del portal de lloguer turístic Formentera Rustick, dues empreses molt consolidades, per comentar la temporada, des de la seva experiència i coneixement del sector (no pas com a portaveus o representants de cap associació), de l’habitatge vacacional o ‘lloguer de cases’, a Formentera aquest estiu.

N’Encarna i en Jesús confirmen el rumor de fons sobre una temporada més fluixa de l’habitual en aquest sector, tot validant la percepció general que aquest estiu hi ha hagut cases o apartaments que no s’han llogat durant el mes rei de l’economia turística, l’agost, confirmant una tendència que ja es va començar a veure el juny i el juliol. En aquest sentit, en Jesús Ferrer puntualitza que “si posem el llistó tan alt, després arriba la decepció”, fent referència a les prospectives originades després de la bona Setmana Santa i maig d’enguany. En qualsevol cas, Magaña situa la baixada aproximadament en un 15%, tot i que les dades són difícils de cuantificar i hauran variat depenent de les empreses o propietaris.

Els dos també expliquen que “fa anys que no passa que tenim vint dies d’agost amb pràcticament el 100% d’ocupació, sense llits a Formentera”, i insisteixen que l’illa ha esdevingut molt cara. En aquest sentit, consideren que alguns propietaris han apujat molt els preus dels lloguers, i que si això li sumem l’increment substancial en els bitllets d’avió i ferris, i que també en l’àmbit de la restauració els preus són molt cars, el destí acaba sent menys competitiu.

Sobre basar-se en la baixada de la demanda de la llum com a indicador de l’estat de salut del sector, Jesús Ferrer també matisa que s’ha de tenir en compte la propagació els darrers temps de les plaques solars en moltes cases.

Finalment, tots dos recorden l’encara presència de molta oferta il·legal sense regular en el sector.

Podeu escoltar l’entrevista sencera clicant en el següent reproductor:

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES