Sílvia Tur demana a Armengol millores en l’educació pública per Formentera

En la sessió d’investidura en què ha estat escollida presidenta del Govern balear Francina Armengol, la diputada de GxF-PSOE-EU, Sílvia Tur, ha exposat al Ple que en aquesta legislatura posarà l’accent en la millora de l’oferta educativa pública per Formentera.

Ampliació de l’IES Marc Ferrer i col·legi de Sant Ferran
En concret ha demanat que s’iniciïn sense més demora les obres del nou CEIP i escoleta infantil de Sant Ferran i que el Govern acceleri el projecte per construir quatre noves aules a l’IES Marc Ferrer. Ha recordat que Formentera ha de comptar amb una oferta ampliada i rotatòria de cicles de formació professional, pactada en l’àmbit de la Mesa de negociació per la formació professional de Formentera.
També s’ha referit a la necessitat que el sistema de beques tengui en compte la triple insularitat que encareix el cost de cursar estudis superiors fora de l’illa, a l’aposta perquè els alumnes de secundària puguin cursar el batxillerat artístic de forma presencial des de l’IES Marc Ferrer i al fet els estudis professionals de música i dansa es puguin cursar íntegrament des de Formentera.
Així mateix ha demanat a Armengol que el projecte de llei educativa de les Illes Balears sigui el primer a tramitar-se al Parlament d’acord amb els compromisos subscrits en l’àmbit del Pacte per l’Educació i que es va signar la passada legislatura per part dels partits que donaren suport al Govern.

Decret de Transport Marítim
Finalment ha destacat la necessitat que el nou Govern treballi immediatament en l’aprovació del decret que ha de regular el transport marítim entre illes perquè el servei que prestin les navilieres s’ajusti a les necessitats dels residents de Formentera i es converteixi en un vertader mitjà de transport públic.
Tur ha conclòs la seva intervenció explicant que el paper que mantindrà des del grup mixt serà de suport al Govern en aquelles qüestions que GxF, Partit Socialista, i Esquerra Unida han pactat en el seu programa conjunt, així com amb totes aquelles qüestions que contribueixin a la millora de la qualitat de vida dels residents de Formentera i del conjunt de residents de totes les illes.
No obstant això, ha recordat a Armengol la necessitat que els grups polítics que conformaran govern treballin amb humilitat, amb voluntat de diàleg i pacte, i amb respecte al grup mixt que en aquesta ocasió serà decisiu a l’hora de garantir la investidura i procurar estabilitat al pacte.

About Author

Comments are closed.

background