TOP
Els afectats ja han aconseguit reunir 3000 firmes per a la seva causa.

Sílvia Tur demanarà al Govern que restableixi l’hemodiàlisi a Formentera

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, demanarà aquest dimarts al Govern que restableixi el servei d’hemodiàlisi a Formentera i afegeixi un nefròleg amb plaça fixa a l’hospital de l’illa, de manera que els quatre pacients que actualment necessiten aquest tractament no s’hagin de desplaçar a Eivissa tres voltes per setmana.

Empitjorament de la qualitat de vida
La diputada es dirigirà a la consellera de Salut durant el Ple del Parlament per explicar-li que dóna suport a la reivindicació «justa» d’aquests malalts, que ja han aconseguit reunir 3000 firmes per a la seva causa. I és que tres d’ells han de viatjar diverses vegades per setmana a l’illa veïna per rebre un tractament que s’allarga diverses hores.
«Aquests desplaçaments constants empitjoren la qualitat de vida d’unes persones la salut de la qual ja és prou fràgil per la seva condició crònica», ha argumentat Tur, que ha recordat que el servei d’hemodiàlisi –establert l’any 2007– es va desmantellar el 2009 perquè en aquell moment no hi havia cap pacient, però que ara «hi torna a haver persones que tenen una qualitat de vida empitjorada pel fet d’haver de fer aquest tractament i els constants desplaçaments en vaixell».

Compartir

PROGRAMES