Sílvia Tur reclama que les urgències extrahospitalàries de l’Hospital de Formentera siguin gestionades pel 061

El Parlament de les Illes Balears debat aquest dimecres a la Comissió de Salut una Proposició No de Llei de la diputada Sílvia Tur, perquè sigui el 061 qui gestioni de forma integral les urgències extrahospitalàries de l’Hospital de Formentera.

Greuge comparatiu amb la resta d’illes
Tur ha explicat que, d’ençà que obrí l’hospital l’any 2007, és el personal sanitari del servei d’urgències qui actua en cas d’emergències. Aquesta situació esdevé un greuge comparatiu amb la resta d’illes de la nostra comunitat, on les urgències es gestionen i atenen íntegrament a través del 061. Aquesta singularitat implica que el personal mèdic de l’hospital ha d’atendre de forma indistinta i simultània tots els serveis d’urgències que es requereixen, ja sigui a les instal·lacions de l’hospital o bé en els desplaçaments d’ambulància.
Segons la diputada, aquesta situació comporta «un risc addicional i inacceptable a l’hora de garantir l’atenció ininterrompuda i adequada del conjunt de les consultes d’urgències, sobretot els mesos d’estiu». Per tot plegat, la proposta de Tur vol que a Formentera les emergències es gestionin com a la resta de l’arxipèlag, és a dir; que el Govern planifiqui i pressuposti els recursos adients perquè el servei d’urgències extrahospitalàries de l’hospital de la nostra illa es gestioni a càrrec de la gerència del 061 a partir d’aquest 2020, amb l’establiment progressiu d’una base del 061 a Formentera.

About Author

Comments are closed.

background