TOP
Façana de l’Hospital de Formentera. Foto: Y.O.

Sílvia Tur urgeix el Govern a posar en marxa el servei d’hemodiàlisi a Formentera

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, ha exigit al Govern balear que compleixi amb el seu compromís i posi en marxa amb la màxima celeritat el servei d’hemodiàlisi a Formentera. Això després que aquest dimarts el Govern balear informàs Tur que el projecte per instal·lar l’equip d’hemodiàlisi a Formentera estava acabat, però no li aportàs una data per a la seva posada en marxa efectiva.
Cal recordar que el Parlament va aprovar el passat mes de novembre, a proposta de la diputada per Formentera, el restabliment d’aquest servei a l’illa després del desmantellament el 2009 per la falta de pacients. Un compromís que suposa una inversió de 180.000 euros.

Un dels 4 afectats ja no pot caminar
«Actualment hi ha 4 persones que necessiten de forma urgent poder fer l’hemodiàlisi sense haver-se de desplaçar a Eivissa; i ens preocupa l’empitjorament d’una d’elles, que ja no camina i va en cadira de rodes, i que es veu obligada a fer el trajecte setmanalment diverses vegades», ha indicat Tur.
“La qualitat de vida d’aquests malalts és molt precària per culpa dels desplaçaments constants. Per això demanarem la compareixença de la Defensora del Pacient, Micaela Llull, perquè expliqui al Parlament com pensa actuar amb relació a aquest tema i d’altres que estan pendents a l’illa”, ha apuntat la diputada formenterera.

Compartir

PROGRAMES