TOP
Façana de la Casa de Colònies, a Sant Francesc.

Sindicat Alternativa Docent: “Habilitar per als docents la Casa de colònies és un nyap i no és la solució”

La representant del sindicat de professors Alternativa Docent, Llanos Calvo, ha declarat a Ràdio Illa que rebutja la proposta del Govern balear de reservar la Casa de Colònies en exclusiva per als mestres que facin feina a Formentera i es trobin amb problemes per trobar habitatge. De fet, a titllat la iniciativa de nyap, i es pregunta què passarà amb els camps d’aprenentatge que alumnes de Mallorca, Menorca i Eivissa porten a terme a la Casa de Colònies, que a partir d’aquest curs es projecta destinar a l’allotjament del professorat.

En canvi, per Alternativa Docent, una solució per minvar el problema d’accés a l’habitatge per al professorat seria incrementar significativament els complements salarials. En aquest sentit, Alternativa Docent reclama que el complement s’assimili al que cobren els mestres de les Canàries i de Ceuta i Melilla que oscil·la entre els 600 i els 800 euros, i no els aproximadament 100 que reben actualment.

Llanos assegura que trenta-dos docents han renunciat, en el procés d’estabilització, a ser funcionaris a Formentera, i que molts mestres i professors d’altres bandes de Balears renuncien a exercir directament si ha de ser a Formentera o a Eivissa a causa de la carestia de l’habitatge i la vida en general.

Finalment, la portaveu d’aquest sindicat també ha titllat d’insuficient la proposta del vicepresident i conseller d’economia del Govern Balear Antoni Costa d’adquirir habitatge privat per part de l’administració i cedir-lo a preu bonificat a funcionaris.

Podeu escoltar l’entrevista sencera al De far a far clicant en aquest enllaç:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES