S’inicien els controls d’entrada a Formentera

Avui s’ha iniciat el control d’entrada per accedir a Formentera per part de la Guàrdia Civil. Una parella d’agents destacats al port de Vila comproven a l’entrada de les barques que les persones que accedeixin a l’illa ho facin atenent a les restriccions que marca l’Estat d’Alarma. Sols es pot accedir a l’illa de Formentera per a anar al lloc de feina o al lloc de residència. En cap cas per motius d’oci, inclosa l’arribada de turistes.
La presidenta Alejandra Ferrer ha agraït la mesura, posada en marxa a petició del Consell de Formentera. «D’aquesta manera, Formentera es blinda garantint que sols puguin accedir-hi les persones que permet el decret de l’Estat d’Alarma, atesa la petició de ciutadania i empresariat,  per protegir al màxim als nostres residents davant la crisi sanitària que estem vivint». Aquesta és una de les noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l’illa.

Connexions navilieres
Recordem que les connexions de les navilieres que enllacen Formentera amb Eivissa quedaren en serveis mínims el passat dissabte, garantint l’arribada de mercaderies a Formentera i els trasllats que siguin estrictament necessaris. Amb aquesta reducció s’ofereixen 10 trajectes d’anada i 10 de tornada, i es facilita el control, però el Consell ja treballa amb el Govern balear perquè es redueixin encara més els enllaços.

Registre de dades
D’altra banda, des del passat divendres el Consell de Formentera ha iniciat la creació d’un registre de dades de les persones que han arribat en els últims dies a Formentera procedents d’altres zones. D’una banda, divendres es va fer una crida als nou arribats perquè es posessin en contacte amb el Consell de Formentera a través del 971 32 10 87 per donar les seves dades. La institució els ha traslladat el protocol de seguretat davant el coronavirus i fa un seguiment de cada cas per si necessiten assessorament o ajuda. De moment 138 persones, arribades de zones de risc, ja s’han posat en contacte.
A més, des d’ahir són les mateixes navilieres les que reparteixen, a totes les persones que entren a Formentera, el qüestionari fet pel Consell per tenir el registre d’entrada des del moment de l’arribada i faciliten en la mateixa travessia informació sobre prevenció i protocols d’actuació, així com obligacions davant la situació d’Estat d’Alarma. Aquesta informació també es traslladarà a les autoritats sanitàries competents pel seu seguiment.

Agraïment a la població
Alejandra Ferrer ha enviat un missatge d’agraïment de part de tot l’equip de Govern a la societat formenterera per la seva responsabilitat i compromís, «als comerços que han tancat, als que queden oberts perquè són de primera necessitat, a les forces i cossos de seguretat que vetllen pel compliment d’aquest estat excepcional, als treballadors que de manera comprensiva estan adaptant els seus horaris i feines, i als que han implementat el teletreball. Per descomptat, als sanitaris que lluiten des de primera línia i a tots els joves, infants, famílies i gent gran que es queden a casa. Amb el compromís individual i aquest esforç col·lectiu que el poble de Formentera sempre ha sabut fer de manera exemplar, esperem aconseguir tornar aviat a la normalitat. A totes i tots gràcies!», ha conclòs la presidenta.

About Author

Comments are closed.

background