TOP
Vista aèria de Formentera.

Socialistes de Formentera: la nova llei busca “l’equilibri entre l’activitat turística i la vida dels residents”

Els socialistes de Formentera han emès una nota de premsa en què mostren “el seu suport” a la Llei per a la circularitat i sostenibilitat del turisme de les Illes Balears que “permetrà avançar en l’objectiu d’aconseguir una illa més habitable per a les persones, en què turistes i residents convisquin en equilibri”.
“Defensam el nostre territori, pensam en el present i en les generacions següents i aquesta llei ens permetrà aturar i repensar el futur de l’illa“, assenyalen.
El comunicat del PSOE formenterer assenyala que la llei, “que neix amb el consens de tots els partits d’esquerres i els sindicats”, és un document “que ha de marcar un abans i un després a la indústria turística de les illes”.
La nota incideix en què la “llei està pensada per al conjunt de persones del sector turístic: empresaris, treballadors, visitants i residents; aposta per l’economia circular i té un marcadíssim caràcter social i mediambiental, clau per a un territori tan fràgil com Formentera”. El PSOE considera que Formentera reuneix “les característiques idònies per desenvolupar aquesta llei, que aposta per aprofitar els recursos propis, protegir el medi ambient, reduir el consum energètic i, en definitiva, que el turisme repercuteixi de manera positiva al medi ambient i a l’economia de l’illa”.

Amenaça per a l’ecosistema i la qualitat de vida dels residents
Els socialistes assenyalen que “el creixement urbanístic i turístic experimentat els darrers anys no només posa en risc el nostre ecosistema i les infraestructures de l’illa com el port o les carreteres”, sinó que “també ha aguditzat, per exemple, els problemes que tenen els residents per accedir a un habitatge digne a l’illa, així com els treballadors de temporada, fet que posa en perill l’equilibri i la cohesió social”.
Finalment, el PSOE recorda que “el document ha de passar la tramitació parlamentària i que s’hi incorporaran les propostes presentades i consensuades des de Formentera”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES