TOP
Vicenç Vidal i Artur Parrón a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Sumar Més vol regular el trànsit i fondeig d’embarcacions a Formentera

El cap de llista al Congrés de Sumar Més, Vicenç Vidal i el candidat formenterer de la coalició, Artur Parrón, han anunciat aquest cap de setmana a Formentera que la coalició traslladarà a Madrid les reivindicacions de l’illa. Vidal ha indicat que Formentera té algunes demandes històriques a les quals s’ha de donar resposta “urgentment”, i ha fet referència a la declaració de l’illa com a zona tensionada, així com la creació de carrils bici per tal de fomentar una mobilitat sostenible. També ha reivindicat la necessitat “d’un pacte per la mar i de sostenibilitat marítima que reguli el trànsit d’embarcacions i el fondeig a Formentera”.

Habitatge i mobilitat sostenible
En relació amb la Llei estatal d’Habitatge, Vidal ha assegurat que el 37,1% dels habitatges de Formentera estan buits, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, xifra que situa l’illa en setena posició a les ciutats espanyoles de menys de 10.000 habitants amb major percentatge de cases sense habitar. En aquest sentit, Vidal ha manifestat que “ens feim nostra la reivindicació del moviment social formenterer que reclama un SOS a l’habitatge a l’illa, que ja afecta moltes famílies amb infants, així com al teixit econòmic de la petita i mitjana empresa que veu limitada la seva activitat per manca de personal”.
Una de les altres reclamacions històriques dels formenterers i formentereres és la “d’impulsar una mobilitat sostenible a l’illa a través de la creació de carrils bici”. Sobre aquesta qüestió, Vidal ha recordat que Formentera és una illa amb 12.000 habitants on hi ha 35.000 vehicles, i s’ha compromès a impulsar iniciatives al Congrés dels Diputats per tal d’aconseguir finançament als pressupostos generals de l’Estat per a la construcció de carrils bici.

Energia i planta de compostatge
Per part seva, el candidat Artur Parrón ha reclamat “la sobirania energètica plena per a l’illa de Formentera a través del foment de mesures d’autoconsum”. En aquest sentit, Parrón ha apuntat que aquestes “mesures són imprescindibles a una illa com Formentera, necessitada de sobirania energètica plena”.
Pel que fa al transport de residus a Formentera, des de Sumar Més s’han compromès a reclamar el finançament necessari al Govern d’Espanya per a la construcció d’una planta de compostatge.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES