TOP
Susana Labrador, a la seu de GxF el 2018.

Susana Labrador dimiteix dels càrrecs al Consell per raons de salut mental

Susana Labrador ha anunciat que per motius de salut presenta la dimissió com a vicepresidenta segona i consellera de Cultura i Educació del Consell de Formentera. En una carta enviada als militants de Gent per Formentera (GxF), explica que “fa mesos” va començar “a patir una depressió”, que primer la va allunyar de presentar-se a la reelecció com a secretària general de GxF, càrrec que ocupà entre 2018 i 2022, i després, a principis de desembre de l’any passat, l’obligà a agafar-se una baixa per recomanació mèdica. Ara, dos mesos després, la qui també fou consellera de Cultura, Educació i Patrimoni en la legislatura 2015-19, afirma: “Veient que no puc afrontar encara les meves responsabilitats com a consellera amb tot l’esforç i força que requereix, he pres la decisió de retirar-me i ho faig per compromís cap a la feina que totes i tots fem per a Formentera i per dedicar totes les meves forces a la meva recuperació”.

Parellada i Ferrer assumeixen Cultura i Educació
D’ençà que la política fou baixa per motius mèdics, la titular de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha set la consellera en funcions de Cultura, mentre que la cartera d’Educació l’ha assumit la responsable de Turisme, Alejandra Ferrer. El Consell de Formentera, que registrà la dimissió en data d’ahir, ha informat que amb la renúncia de Labrador les mateixes conselleres s’ocuparan de les àrees de Cultura i Educació. La institució insular ha afegit que “la renúncia ja és efectiva i en un pròxim ple la institució insular en donarà compte”. Així mateix, el Consell ha “agraït a la vicepresidenta segona tota la seva feina i dedicació durant aquests vuit anys de servei públic i li desitja una ràpida recuperació”.

“Suport i admiració”
GxF ha comunicat a Ràdio Illa que la “companya i exsecretària general Susana Labrador ha renunciat als seus càrrecs al Consell Insular de Formentera per motius de salut. Ella mateixa, mitjançant una carta valenta i honesta, ha explicat la seva decisió a la militància i simpatitzants. Com a formació només ens resta transmetre-li el nostre suport, admiració i reconeixement i desitjar-li que es recuperi aviat”.
Pel que fa a la presència en el Ple insular dels sis consellers de GxF, la formació ha assenyalat que no deixarà cap representació vacant. Tot i això, encara no ha transcendit el nom de la persona que ocuparà l’escó durant la recta final de la present legislatura. Cal recordar que la número set a la llista de GxF a les eleccions de 2019 era Daisee Aguilera, que els darrers anys s’ha desvinculat de la política i s’ha dedicat al món de l’empresa privada en l’àmbit mediambiental.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES