TOP

Tanquen l’àrea recreativa de Can Marroig junt a les de tot Balears

El Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB, ha publicat una resolució de la conselleria de Salut i Consum per la qual s’estableix el tancament de les quaranta-set àrees recreatives que gestiona l’IBANAT, entre elles la de Can Marroig, a partir d’aquest mateix divendres com a mesura de prevenció contra la covid.
S’estableix que, davant el risc de massificació, queden tancades les àrees recreatives i es prohibeix l’ús recreatiu del foc i l’ús de les infraestructures fins que la condició sanitària ho permeti.
La resolució s’ha aprovat a proposta de la Conselleria de Medi Ambient i Territori una vegada s’ha constatat que l’IBANAT, òrgan gestor d’aquestes àrees, no té capacitat de control de l’aforament ni de compliment de les mesures de seguretat per a fer front a la covid, especialment les referents a la distància entre els usuaris i a l’ús de mascareta.

Impossibilitat de complir les mesures de seguretat anti covid
L’IBANAT gestiona un total de 47 àrees recreatives a tot Balears. Són espais recreatius d’accés lliure ubicats en el medi natural on els usuaris troben fogons, taules i altres infraestructures com banys químics i parcs infantils amb la finalitat que els usuaris trobin un espai on poder cuinar i menjar compartint activitats amb el mateix grup de persones i amb altres grups.
Els usuaris de les àrees recreatives comparteixen les mateixes infraestructures, de manera que cuinen i mengen en els mateixos fogons i taules, sense possibilitat de complir les mesures de seguretat establertes contra la covid, especialment la necessitat de mantenir una distància de seguretat, especialment entre persones no convivents. Cal tenir en compte que alguna d’aquestes àrees recreatives té capacitat d’acollir fins a un miler de persones.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES