TOP
Presentació del FSP amb Carlos Bernús, Alejandra Ferrer i Antonio J. Sanz.

Tècnics, ONG i empreses es reuniran per debatre de Medi Ambient al III Forum Save Posidonia

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, el conseller de Medi Ambient, Antonio J.Sanz i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, han fet avui a les 12.00 hores a la Sala d’Actes la presentació de les activitats organitzades dins la iniciativa Save Posidonia Project del 2019 que tendrà lloc entre el 10 i el 12 d’octubre a Formentera. “Volem convertir a Formentera durant aquests dies en un centre d’intercanvi d’idees i que com a destinació sigui reconeguda per la seva pràctica eco-turística dins una illa que segueix encapçalant el camí cap a la sostenibilitat”, segons la presidenta.
Alejandra Ferrer ha recordat que la iniciativa Save Posidonia Project va nàixer l’any 2017, coincidint amb la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible, i que tenia i té dos objectius: “conscienciar sobre la importància de la protecció de la posidònia i el nostre medi ambient i recaptar sous a través de l’apadrinament de metres quadrats de posidònia per finançar projectes que ajudin a la seva conservació”.
La presidenta ha agraït les donacions de particulars i empresaris que ja en la primera edició l’any 2017 permeteren l’apadrinament de 132.656 m² de posidònia amb els que se subvencionaren dos projectes, un de l’Imedea i altre del GEN-GOB, relacionats amb la protecció de la posidònia.
Ferrer ha animat al fet que se segueixi apadrinant a un preu d’un euro el metre quadrat de posidònia. Actualment hi ha recaptats 222.319 €.
Aquest any el projecte continua amb la celebració del XX aniversari de la declaració de les praderies de posidònia oceànica com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco i com a culminació l’11 d’octubre se celebra el III Fòrum Posidònia Project. A més, com a novetat, el 10 d’octubre s’han organitzat unes taules de feina amb el sector empresarial i l’ajut de diferents entitats i ONG.

Nova convocatòria de projectes
Per part seva, el conseller de Medi Ambient, Antonio J.Sanz, ha explicat que amb els diners recaptats se seguiran finançant projectes de conservació. Aquesta és la tercera edició del fòrum, i el segon any que es farà convocatòria per presentar projectes. Actualment ja hi ha devers 90.000 € provinents de l’apadrinament, “una quantia que esperam que s’incrementi després del fòrum”, segons el conseller.
“Amb aquesta nova convocatòria de projectes pretenem fer noves passes endavant pel que fa a la protecció de la posidònia i del medi ambient en general”, ha explicat. En aquest sentit, Antonio J. Sanz ha detallat que “els projectes podran tractar sobre el vessant directe, com els de la primera edició, però també sobre un vessant indirecte, com pot ser la petjada de carboni que generen en el nostre dia a dia”, i del qual es parlarà també al fòrum.
Per últim, el cap de Promoció ha explicat que uns 50 periodistes de 6 nacionalitats diferents cobriran l’esdeveniment amb què “es pretén que la sostenibilitat sigui concebuda com a pilar de la competitivitat turística”, segons ha dit. A més, la celebració del fòrum coincideix amb la celebració d’altres esdeveniments inclosos dins la campanya Descobreix Formentera “que després quedaran reflectits als mitjans nacionals i internacionals de la premsa que vindrà a l’illa i on es veurà que és un bon moment per venir a visitar Formentera”, segons Carlos Bernús.

Programa del Fòrum Save Posidonia

Dijous 10 d’octubre:
El primer dia es desenvoluparan taules de treball amb tècnics del Consell Insular de Formentera i del Govern Balear, empreses locals, associacions ciutadanes i ONG per analitzar diferents aspectes relacionats amb l’aigua, els residus, els plàstics, la mobilitat terrestre i marítima, la transició energètica i la posidònia. Del debat i l’anàlisi d’aquesta primera jornada sortirà una proposta amb nous reptes i un compromís de millora per al futur.

Divendres 11 d’octubre:
El segon dia, obert al públic, es presentaran els resultats dels grups de treball del dia anterior, així com els resultats dels projectes apadrinats en 2017. També hi haurà ponències, projecció de documentals i taules rodones. El fòrum se celebrarà a la plaça de la Constitució.

Compartir

PROGRAMES