TOP
Presentació del Baròmetre de Satisfacció Turística 2020. Foto: CIF

Temporada 2020: Menys turistes, però més contents

El Consell ha presentat avui el Baròmetre de Satisfacció Turística del 2020 davant representants del sector i la ciutadania. Aquesta és la primera volta que el Baròmetre es fa des de l’Observatori de Dades de Formentera. Per elaborar-lo s’han realitzat 2.438 enquestes enfront de les 800 que es feien en altres anys. La presidenta Alejandra Ferrer ha analitzat les dades, dins un context especial a causa de la situació de pandèmia.

Millora de la satisfacció turística
Crida l’atenció que en una temporada tan complicada, la satisfacció global del turista ha estat la més alta de tots els històrics que s’han enregistrat, sent del 99,60%, mentre que el 2019 va ser del 96,20%.
I és que, el fet que hagi baixat el nombre de visitants ha tengut una repercussió positiva en la satisfacció dels que han vengut, ja que segons Ferrer, “han deixat en un segon lloc queixes habituals d’anys anteriors, com el renou, la massificació de gent, activitat comercial o de vehicles”. En el baròmetre els turistes també han assenyalat que el nivell de preus ha estat elevat, però han justificat aquest elevat preu amb la qualitat del servei rebut, “un canvi de valoració que ens demostra que anem pel bon camí”, ha matisat la presidenta.

75% de turisme estatal
Els motius pels quals els turistes trien la destinació Formentera són les seves platges, la tranquil·litat i la natura, entre d’altres. Ha baixat l’estada mitjana respecte a 2019 i l’ocupació ha estat més alta a apartaments turístics que a establiments hotelers. Quant a nacionalitats, enguany, i tenint en compte la crisi de la covid, el 75% dels visitants han set estatals, i han procedit per aquest ordre de Catalunya, Madrid, Illes Balears, País Valencià i Andalusia. En l’àmbit internacional crida l’atenció l’increment de nacionalitats com la portuguesa, Suïssa, Països Baixos i Bèlgica a banda de mercats tradicionals com l’italià, el francès i l’alemany. Així mateix, el 86% dels visitants ha fet una valoració positiva de les mesures de seguretat sanitària preses pels establiments.

Continuïtat del model d’illa sostenible
Alejandra Ferrer ha assegurat que després d’estudiar el resultat de les enquestes i analitzar les debilitats, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats de la nostra destinació, “arribam a la conclusió de què hem de continuar treballant en el nostre model d’illa sostenible amb el projecte formentera.eco de restricció entrada vehicles, tenir cura de la part mediambiental i de neteja i residus, així com donar més visibilitat a les activitats culturals, patrimonials i d’altres productes turístics que donen valor afegit a la nostra destinació”.
Podeu consultar el document presentat clicant en aquest enllaç.

Compartir

Comentaris (2)

  • susana braggio costa

    Esto hace pensar que es justo el momento de.cambiar nuestro modelo y aprovechar del conocimiento más claro del perfil del turista que sirve a Formentera, menos masificación, más atención personalizada y más cultura local….

  • susana braggio costa

    Felicitaciones por el trabajo..

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES