Terraferida recull 1.300 al·legacions contra el decret de protecció de la posidònia

La norma es troba en fase d’al·legacions i exposició pública fins al 29 de novembre. Per això la plataforma ecologista ha presentat al Govern balear 1.300 al·legacions individuals de ciutadans.
Segons Terraferida el decret Posidònia presenta grans mancances que fan que no es compleixi l’objectiu principal de garantir la protecció i conservació de l’espècie i de l’hàbitat que conforma. Així, la norma presenta una definició de praderia de posidònia que exclou totes les superfícies amb aquesta planta submarina que no estiguin catalogades i que tenguin menys d’1 hectàrea o que presentin cobertures inferiors al 50%.
Terraferida remarca que el decret no prohibeix de forma general el fondeig sobre totes les praderies de posidònia. Tampoc no prohibeix totes les accions que puguin afectar a la posidònia de forma negativa, perquè permet en molts casos afectacions de fins a un 1% de l’extensió d’una praderia. Un 1% que, segons Terraferida, pot suposar una gran extensió de praderia en certs casos.
Pel que fa a l’elevat nombre d’al·legacions presentades, Terraferida indica que això significa que a les Illes Balears hi ha més gent que mai conscient de la necessitat de preservar la posidònia. La plataforma ecologista ha remarcat que de la praderia submarina depèn en bona part la transparència i oxigenació de les aigües, la captura de CO2, la supervivència de la flota pesquera artesanal, la conservació de les platges i l’activitat turística.

About Author

Comments are closed.

background