Torna el Cinema a la Fresca

El Consell ha presentat la catorzena edició del cicle de Cinema a la Fresca un cicle amb el qual residents i turistes poden gaudir de les nits d’estiu i de la projecció de clàssics i contemporanis del cinema estatal i internacional de franc.
Sota la direcció artística de Veronique Landy i Espai F, amb una programació de cinema d’autor en versió original, es projectaran, durant els mesos de juliol a setembre, un total de 32 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys trenta i fins a l’actualitat. Les projeccions es duran a terme els dimarts al Jardí de ses Eres a Sant Francesc, els dijous a la plaça de l’Església a Sant Ferran i els divendres al pati de la Casa del Poble de la Mola.

Programació
El Cinema a la Fresca s’inicia dimarts vinent a Sant Francesc amb la projecció de Una mujer fantástica, dins del programa d’activitats amb motiu del dia internacional de l’orgull LGTBIQ +. Una pel·lícula del director Sebastián Lelio que narra la història de la Marina, una jove transgènere que viu a Santiago de Xile i que treballa com a cambrera i cantant.
Dijous 2 de juliol a la plaça de l’Església de Sant Ferran es projectarà Mientras dure la guerra del reconegut director Fernando Amenábar, un film que relata els successos esdevinguts a la Salamanca de la segona meitat de 1936 a través del fil conductor del conflicte polític i personal de l’escriptor i filòsof Miguel d’Unamuno.
Divendres 3 de juliol, el pati de la Casa del Poble de la Mola acull la pel·lícula Scherlock JR., una comèdia muda nord-americana de 1924 dirigida i protagonitzada per Buster Keaton on tot gira al voltant d’una història d’amor.

Cine per als més joves
El cicle també oferirà pel·lícules per als més petits com són Dilili a París, Ponyo en el acantilado o Mi amigo el gigante. Aquesta darrera es podrà veure dijous 9 de juliol a la plaça de l’Església de Sant Ferran. Dirigida per Steven Spielberg, està basada en la novel·la El gegant bona peça.
Pensat per al públic més jove, el dijous 23 de juliol es projectarà Avatar, film amb temàtica ecologista.

Piano en directe
Un dels plats forts d’aquest any serà la interpretació en directe de la banda sonora a càrrec del pianista Jota Hidalgo de les pel·lícules Sherlock JR. el divendres 3 de juliol a la Mola i de la pel·lícula The Kid. De Charles Chaplin el 21 de juliol a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Espais oberts
Totes aquestes pel·lícules es podran veure en l’entorn obert i natural dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres de Sant Francesc, plaça de l’Església de Sant Ferran i el pati de la Casa del Poble de la Mola), uns espais idonis, que aquest any s’adaptaran a les mesures de seguretat i de distanciament per prevenir la covid-19.

About Author

Comments are closed.

background