TOP
Un moment de l’obra ‘Ella balla’, de Moskitas Muertas. Font: lasmoskitasmuertas.com.

Torna l’Illa a Escena: Marinah, Bernat Joan, Moskitas Muertas… i descomptes per a famílies nombroses

L’àrea de Cultura ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals “L’Illa a Escena” per als pròxims mesos de febrer i març. La consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha explicat que aquest cartell recull set espectacles de dansa, música i teatre adreçat al públic adult i infantil. L’objectiu d’aquesta iniciativa és “promoure i fomentar l’oferta cultural a l’illa, donar suport a les creacions locals així com incrementar les opcions d’oci entre tota mena de públic”, segons ha afegit Labrador.

Febrer
-EI dissabte 5 de febrer tendrà lloc el concert Baula rere baula del grup català Brams.
El 1992 Brams publicava el seu primer disc, Amb el rock a la faixa; aquest any la gira commemora els trenta anys amb un recorregut per les tres dècades de música, història i compromís col·lectius, acompanyats de convidats molt especials que representaran les tres generacions de la cançó d’aquest país.
El de Formentera serà el segon concert de la gira especial del grup dels sis programats, dins del projecte de cultura en xarxa Barnasants, Cançó d’autor.
El concert serà dissabte 5 de febrer, a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

-El segon espectacle serà una obra de dansa de la companyia Fils Roulants: Aión. Creat i dirigit per Valeria Del Vecchio, que també apareix en escena juntament amb Pablo Arias, l’espectacle presenta el moviment com a element essencial, i té com a fons el so original de Diego León Arias. Aión se situa abans que començàs a córrer kronos, el temps. Representa un lloc fora del temps on hi ha una multitud de possibilitats, d’experimentacions, de jocs, de fluctuacions.
L’obra es podrà veure el dissabte 12 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

-El següent espectacle és Ella balla, una obra de teatre musical de la companyia Moskitas Muertas, adreçada a nens i nenes a partir de sis anys. Xénia Fuertes és la compositora de l’obra i la coreografia és de Mireia Sobrevela. Tea és la protagonista d’aquesta obra basada en la infantesa de la coreògrafa Gillian Lyne. Ella se sent incompresa per tothom, però aviat descobreix que dins seu s’amaga un gran do: ballar! L’espectacle convida a infants i grans a ser qui realment som.
L’obra es podrà veure el dissabte 19 de febrer a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

-L’últim espectacle de febrer és Alma en Cuba a Formentera, un concert de jazz d’Iván “Melón” Lewis (piano) i Ariel Brínguez (saxòfon). Ells dos són la simbiosi de dos dels més destacats representants de l’escena musical actual, que exposen la seva visió personal que entrellaça de manera orgànica la música popular i la música de cambra amb accent cubà. Ivan “Melon” Lewis ha obtingut el Premi Latin Grammy al millor àlbum de jazz llatí 2021 per Voyager. Aquest concert s’ha organitzat amb la col·laboració de Trampolí Mecànic.
L’espectacle es podrà veure divendres 25 de febrer a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema)

Març
-El dissabte 5 de març serà el Concert 8M, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, un concert organitzat en col·laboració amb l’àrea d’Igualtat del Consell de Formentera.
A l‘escenari hi haurà Marinah, exmembre d’Ojos de Brujo, La Mari de Chambao i Anita Kuruba de Canteca de Macao. Aquestes tres vocalistes representen una generació, són dones amb veu pròpia, elles tres compositores, lletristes i intèrprets. Formen part de tres bandes conegudes en el panorama de la música de mestissatge, que durant més d’una dècada han estat al capdavant de les seues bandes.
El concert es podrà veure el pròxim dissabte 5 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

-El segon espectacle de març és una obra de teatre de la companyia Teatre Pedro Cañestro, escrita per Bernat Joan i Marí amb motiu del Dia de les Illes Balears.
Balada de la garsa vella és una obra de teatre còmica amb set personatges: una antiga contorsionista, una vella cupletista, una actriu retirada, un actor amateur també retirat actualment rendista, un antic actor d’èxit, un enigmàtic pallasso i un pianista. Es reuneixen al voltant d’una festa en honor de Romeu (l’antic actor d’èxit) organitzada per ell mateix. Cadascú mirarà de donar el millor de si mateix sobre l’escena, és una celebració de la vida a través de les arts escèniques.
L’obra tendrà lloc dissabte 12 de març a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

-Per concloure la programació de L’Illa a Escena, dissabte 26 de març, podrem veure Sabates noves, una obra de teatre d’objectes de la companyia Tian Gombau-L’home dibuixat, premi Max 2020 al millor espectacle per a públic infantil i familiar.
L’obra, escrita per Jordi Palet, relata l’aventura d’un nen amb les seues sabates noves i com descobreix el món que l’envolta: paisatges, persones i animals. Mentre les sabates acumulen experiències, ell va creixent. L’espectacle s’adreça al públic familiar, per a nens i nenes a partir de tres anys.
L’obra serà dissabte 26 de març a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Preus i entrades
Els espectacles adreçats al públic tenen un preu de 4 euros i els espectacles adreçats al públic adult de 7 euros. Les persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses tendran una bonificació del 50% de descompte en el preu de les entrades. “Amb aquesta iniciativa des del Consell Insular de Formentera volem facilitar l’accés als espectacles culturals de Formentera a tothom independentment de la seva situació econòmica o familiar”, segons ha afegit la consellera.

Les entrades es podran adquirir a www.entradesformentera.cat a partir del divendres de la setmana anterior de cada espectacle. Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent en cada moment.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES