Tots els cotxes de lloguer de Balears hauran de ser elèctrics el 2030

El Govern obligarà a les empreses de lloguer de vehicles a aplicar aquesta mesura amb la finalitat de reduir en un 35% les emissions de diòxid de carboni.
Segons ha informat el conseller d’Energia i Mobilitat, Marc Pons, la futura Llei de Canvi Climàtic sobre Mobilitat Elèctrica establirà que els «rent a car» de les illes incrementin en un 10% anual els vehicles elèctrics de la seva flota fins a arribar al 100% el 2030.

En compliment dels Acords de París
Aquesta regulació gradual començarà el 2020 i dóna resposta als Acords de París, dins el marc de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, que estableixen que el 2050 el transport per carretera dels països europeus no podrà emetre diòxid de carboni.
El conseller ha indicat que aquesta primera mesura es pren a causa del pes dels «rent a car» en el trànsit balear i ha recordat que, dels 1,3 milions de desplaçaments que realitzen els turistes que visiten Balears, el 35% correspon a vehicles de lloguer.
Els cotxes elèctrics reben actualment una bonificació de l’impost de vehicles de tracció mecànica, tenen aparcament gratuït a la zona blava i poden carregar-se sense cap cost durant dos anys, ha indicat el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard. A més, a Formentera, poden accedir de forma gratuïta al Parc Natural.

Avantatges pels vehicles elèctrics 
El conseller Pons ha recordat que una altra de les mesures posades en marxa per combatre el canvi climàtic és la instal·lació d’entre 500 i 700 punts nous de càrrega elèctrica ràpida a les illes, que ha rebut una inversió pública de 12 milions d’euros.
El conseller també ha recordat que països com Noruega, Holanda, el Regne Unit, l’Índia i Alemanya preveuen que entre 2025 i 2040 tots els cotxes nous siguin elèctrics.

About Author

Comments are closed.

background