TOP
Fernando Cuesta de los Ríos i Fabián Leiguizamon a Ràdio Illa.

Treballadors dels quioscos de platja, a la corda fluixa: “Volem que se’ns posi en el mapa”

Fernando Cuesta de los Ríos i Fabián Leiguizamon són dos treballadors d’un quiosc de platja de Migjorn que viuen amb incertesa i preocupació el seu futur laboral. El concurs de quioscos que està en marxa des de finals de 2021 encara no s’ha resolt i Cuesta de los Ríos, amb vuit anys treballant al mateix establiment, i Leiguizamon, amb nou anys, temen que estigui en perill el seu lloc de feina. En el següent reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera.

Els dos reclamen aclarir la situació per a la tranquil·litat del personal i demanen al Consell de Formentera que els informi “en quina posició” es troben amb relació al concurs de quioscos. Ambdós compten amb contractes laborals fixos discontinus i lamenten que ja el 2022 no pogueren fer feina durant els sis mesos de temporada per la paralització del concurs.

Continuïtat en el seu lloc de feina
D’altra banda, assenyalen que els plecs del concurs no aborden la continuïtat de les plantilles tot i que, recorden, “els clients no se serveixen sols les begudes”. Ràdio Illa ha consultat a fonts relacionades amb els antics gestors de quioscos i amb les empreses més ben valorades en el concurs i ambdues coincideixen en el fet que s’hauria d’aplicar la subrogació dels treballadors. És a dir, que els empleats dels antics quioscos haurien de continuar fent feina encara que els gestors dels lots canviin.
Davant d’aquest supòsit, Cuesta de los Ríos i Leiguizamon es pregunten com es portarà a terme aquesta subrogació en el cas d’un quiosc on fins a la temporada passada treballava una xifra determinada d’empleats però l’oferta més ben valorada per explotar en el futur el mateix lot proposa un nombre inferior de personal. Així mateix, es demanen com es podrà garantir un servei cada dia durant pràcticament totes les hores de sol amb una reducció de plantilla.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES