Tur demana al Govern que territorialitzi per illes les inversions en agricultura i pesca del pla de xoc

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, (GxF-PSOE-EU) ha demanat aquest dimarts al Govern que territorialitzi per illes les inversions previstes en el pla de xoc per al sector agrícola i pesquer aprovat el mes de març per fer front a les pèrdues ocasionades per la crisi de la Covid-19.
Tur s’ha expressat així durant la compareixença al Parlament de la consellera Mae de la Concha, a qui també ha exigit un increment en la partida d’ajuts al sector pesquer prevista en l’esmentat pla de xoc.

Control a les reserves marines
Una altra demanda que ha fet Tur a la consellera és que no retalli recursos per a la vigilància i inspecció de les reserves marines de les Illes. Al respecte, la portaveu del Grup Mixt ha recordat que fer «passes enrere» en aquest aspecte provocaria molts problemes «de difícil solució en el futur».

Productes de proximitat
Així mateix, la portaveu del Grup Mixt li ha demanat a De la Concha que faci un major esforç per fomentar l’autoconsum. En aquest sentit, Tur ha proposat que els productes de Balears arribin a tots els punts de venda sense que el preu final es vegi afectat pel sobrecost del transport interilles.
De la mateixa manera, la diputada ha apuntat la necessitat que la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació faci una anàlisi –juntament amb el sector primari– de l’oferta formativa en aquest àmbit per aclarir si és suficient i, a partir d’aquí, que treballi en un pla «per reforçar i ampliar aquesta oferta de la mà dels consells insulars», tan presencial com a distància, en el conjunt de les Illes Balears.

About Author

Comments are closed.

background