TOP
Sílvia Tur durant una intervenció en el Parlament.

Tur demana la contractació urgent de mestres de pedagogia terapèutica a Formentera

La diputada Sílvia Tur demanarà demà dimarts al Govern per quina raó tècnica ha quedat exclosa Formentera de l’assignació de 21 mestres de pedagogia terapèutica que sí que s’incorporaran als centres de totes les altres illes de les Balears.
La pregunta de la diputada neix arran del comunicat de premsa que va fer el Govern dia 13 de novembre on anunciava una inversió de 4 milions d’euros per impulsar la inclusió educativa.
Si bé 4 centres de Formentera han estat inclosos en el Programa d’Acompanyament Escolar (PAE) i 2 centres en el programa contra l’abandonament escolar i en la línia de PROA+, segons sembla, l’illa ha quedat exclosa de l’assignació de mestres de pedagogia terapèutica (PT’s).

Atenció directa i preferent
Tur recorda que els mestres de pedagogia terapèutica i especialistes en audició i llenguatge són una figura molt important per als infants amb necessitats específiques i les seves famílies perquè “donen l’atenció directa i preferent que necessiten a aquells alumnes que tenen tant dificultats amb la lectoescriptura, com a aquells que presenten retard maduratiu o altes capacitats, així com als nouvinguts que desconeixen la llengua pròpia, entre d’altres” i, a més, “donen suport i assessoren el professorat del centre en àmbits com l’adaptació curricular o la millora de la situació emocional”.
Per això, i perquè hi hagi un nombre mínim de professionals, la diputada ha presentat una esmena per valor de 120.000 euros als Pressupostos per a 2021 perquè se’ls pugui contractar amb la màxima urgència. “Ens sumam a les reclamacions de la comunitat educativa de la nostra illa i de les famílies i infants amb necessitats específiques”, ha afegit la diputada.

Compartir

PROGRAMES