TOP
Sílvia Tur en sessió parlamentària.

Tur demana la contractació urgent d’un infermer/a per atendre els malalts crònics

Sílvia Tur insistirà demà dimarts durant el Ple del Parlament en la necessitat que el Govern contracti un infermer/a de casos a l’Hospital de Formentera. Ho farà durant una pregunta oral dirigida a la consellera de Salut, Patrícia Gómez.

Necessitats en augment
L’infermer o infermera gestora de casos identifica de forma proactiva persones en situació de complexitat i, a partir d’una valoració integral dels pacients i dels cuidadors principals, planifica les cures, coordina i optimitza els recursos sanitaris adients, monitora el cas i l’avalua.
Es tracta d’un seguit de necessitats que, segons explica la diputada de Formentera, “han augmentat arran de la pandèmia a causa dels nous sistemes d’atenció telefònica, que han disminuït la qualitat assistencial i al descens de cites disponibles amb els metges especialistes, ja que molts d’ells han hagut de reforçar l’atenció a malalts amb coronavirus”.

Partida no materialitzada pel Govern
Tur recorda que l’any passat ja va pactar amb el Govern, durant la negociació dels Pressupostos per a 2021, una partida de 60.000 euros per a la contractació d’un infermer/a de casos i la millora de l’atenció mèdica domiciliària, un compromís que també s’havia inclòs als Pressupostos per a 2020, però que no es va materialitzar.
Ara, però, Tur considera que “ja no hi ha excusa” i que és “més urgent que mai” que l’infermer/a de casos sigui contractat, “per tal d’accelerar i facilitar l’atenció que reben les persones amb malalties cròniques, les quals necessiten una assistència molt coordinada”.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES