UGT aplaudeix que tots els fixos discontinus puguin acollir-se als ERTO

UGT ha aplaudit la decisió del Govern central de garantir el cobrament de la prestació per desocupació al personal fix discontinu de les Balears. Cal esmentar que el paquet de mesures laborals del Govern central no especificava la manera en què els fixos discontinus que no estaven en actiu es podrien acollir als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).
Segons explica el sindicat en nota de premsa, la mesura aprovada pel Govern facilita al personal fix discontinu cobrar l’atur, encara que no hagi estat cridat per incorporar-se a fer feina a l’empresa. Per actualitzar l’ERTO, es tendrà en compte la data en què l’empleat començà a treballar l’any passat.
Tot i això, UGT considera insuficients els 90 dies de prestació d’atur que es contemplen per als fixos discontinus. D’altra banda, el sindicat ha manifestat que també són necessàries iniciatives addicionals que afavoreixin als treballadors més vulnerables, com els eventuals, i una línia d’ajuts per a les persones que viuen en un habitatge de lloguer.

About Author

Deixa una resposta

background