Un de cada tres contractes laborals revisats a Formentera són irregulars

La cinquena edició del Pla de Lluita contra la Precarietat Laboral de les Balears ha permès millorar les condicions laborals de 191 persones treballadores a Formentera. Els 10 efectius del cos d’Inspecció de Treball i Seguretat Social que durant juliol i agost han desenvolupat la campanya a les Pitiüses, han detectat irregularitats i han permès que els afectats vegin com els seus contractes temporals s’han convertit en indefinits, les seves jornades ampliades o han estat donats d’alta amb contractes indefinits.
En total, s’han visitat 82 empreses de Formentera, i fruit d’aquestes actuacions, s’han transformat 184 contractes temporals en indefinits, un 31% dels revisats.
Pel que fa a la parcialitat, s’han ampliat a Formentera les jornades de 3 contractes a temps parcial, el 5,5% dels que s’han revisat. També la nostra illa s’ha donat d’alta a quatre persones que feien feina sense estar-hi.

Control d’entrada i sortida
A més, enguany ha estat la primera vegada que a les Balears s’ha realitzat el control de jornada. En total, s’ha actuat en 650 centres de treball de tota la comunitat i s’han produït 151 requeriments: pràcticament a un de cada quatre establiments visitats.
Com a resultat de tota l’activitat inspectora de l’estiu a les Balears, s’han iniciat 93 expedients sancionadors, amb una proposta de multes que ascendeixen a gairebé 400.000 euros i que afecten 120 persones treballadores.
Amb la campanya de 2019, ja són 30.700 les persones que han vist millorar les seves condicions laborals des de 2015 a les Balears.

About Author

Comments are closed.

background