TOP
Ferdinand Pings, envoltat dels sanitaris de Can Misses, abans d’abandonar les instal·lacions de l’hospital.

Un exresident a Formentera de 72 anys supera la covid i rep l’alta

Després d’una jornada sense altes ni nous positius en covid-19, Formentera continua amb tres casos actius, tots ells lleus o asimptomàtics, de manera que no necessiten hospitalització i reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. Des que començà la pandèmia s’han detectat en aquesta illa 124 casos de coronavirus.
D’altra banda, ahir es va donar l’alta a Ferdinand Pings, un pacient de 72 anys que estava ingressat per covid a la unitat de Ca na Majora de l’Hospital de Can Misses. Pings, que provenia de la residència de Can Blai, fou veí de Formentera durant molts anys, d’ençà que s’hi establí a la dècada dels 70, segons ha informat l’Àrea de Salut.

Baixen els casos actius a les Pitiüses
En l’última jornada s’han registrat 10 nous positius, de manera que la xifra de casos actius atesos per la salut pública pitiüsa és de 408, 36 casos menys que ahir, ja que s’han concedit 46 altes en les darreres hores. El nombre de pacients ingressats ha caigut fins a les 33 persones, dels quals 24 es troben a les unitats covid de l’Hospital de Can Misses, set a l’UCI i dos romanen a l’hotel medicalitzat.
A més, 375 persones reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària, pel seu estat lleu o asimptomàtic, 372 a Eivissa i els esmentats tres casos de Formentera.
Finalment, continua la línia descendent de professionals en vigilància activa, que baixa de 34 a 31, dels quals 12 són positius, dos menys que ahir.

Formentera gairebé compleix el llindar d’Europa
Pel que fa a les dades de la incidència acumulada de la covid-19 en les últimes dues setmanes a les Balears, hi ha una mitjana de 209 casos per cada 100.000 habitants i la taxa de positivitat en els PCR és del 4,4%. A Formentera, la incidència és de 74 casos i la taxa del 2,5%. Cal esmentar que l’European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) estableix, per definir un territori en situació de risc, el límit de 60 casos per 100.000 habitants en 14 dies i una taxa de positivitat del 3 %. A Eivissa la incidència és de 179 casos i la taxa de positivitat del 4,2%.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES