El Terrassa – Formentera s’ha celebrat al Camp Municipal de ca n’Anglada. Foto: XG

Un Formentera amb poca intensitat cau per 4 a 1 a Terrassa però garanteix la permanència

El Formentera ha registrat la pitjor derrota de la temporada al camp del Terrassa, que ha dominat el partit de principi a fi i ha desplegat sense gaires obstacles el seu joc directe, generant la majoria d’oportunitats de gol.
El mal marcador no impedeix que els roig i negres tenguin, després de l’empat del Brea, garantida la permanència a 2a RFEF i encara puguin aspirar a les posicions de play-off d’ascens si els resultats de tercers equips els somriuen i els homes de Míchel Alonso compleixen en les últimes dos jornades de lliga, a Mallorca contra l’Andratx i, a casa, en el derbi pitiús contra la Penya Deportiva.
Arran de les obres a l’Estadi Olímpic, el Terrassa està jugant al Camp Municipal de ca n’Anglada, amb unes mides reduïdes però amb bona qualitat de la gespa artificial. Des del xiulet inicial el Terrassa ha començat a marcar la pauta del matx, buscant barraca sense gaires circumloquis i mostrant una intensitat que sempre l’ha beneficiat en les pilotes dividides.
Després dels primers avisos a la porteria d’Óscar Santiago i abans que es complís el primer quart d’hora de joc, el capità local, Josu, ha robat una pilota en zona compromesa i internant-se pel lateral de l’àrea ha clavat el primer gol per l’escaire. Els illencs han empatat en l’única ocasió manifesta de tot el partit, arran d’una escapada per l’extrem de Javi Sánchez que han rematat primer Górriz, després Karim i finalment, i amb èxit, Iago Novo (1-1). L’alegria ha durat poc, i en sis minuts, els catalans han tornat a avançar-se, després que Marimón rematàs a gol arran d’una nova recuperació del Terrassa (2-1). De nou una segona jugada, que avui s’han decantat a favor dels locals, ha set decisiva.

Galtada a les esperances del Formentera
Quan s’atracava la treva del descans, el Terrassa encara ha tengut temps de transformar el 3 a 1: Òscar Santiago ha aturat la primera temptativa dels locals, però la defensa no ha sabut desfer-se del rebuig, que ha pescat Priego per tornar a marcar.
A la segona part Míchel Alonso ha fet entrar Adri Castro, ha fet seure Jaguar i ha endarrerit la posició de Karim. Però els moviments no han impedit que els illencs seguissin una passa enrere dels egarencs pel que fa a intensitat i fe i això es notava en cada duel per la pilota i per la freqüència amb què el Terrassa generava oportunitats. Tant és així que en el minut 71 ha arribat el definitiu 4 a 1, obra del japonès Akito, que ha tret petroli d’una pèrdua més del Formentera, en aquest cas a la frontal. Les substitucions, amb la incorporació de Ferreres, Ekiza, Ojeda i Zecri (per Sánchez, Prada, Mena i Karim), no han aconseguit capgirar la tendència a la gespa i al marcador i el Formentera ha acabat registrant una derrota sense pal·liatius.

Górriz: “Derrota que fa mal”
L’entrenador del Formentera, Míchel Alonso, ha defugit les excuses en les seves paraules a Ràdio Illa: “La sensació és que per venir a jugar aquí no hem aportat el mínim exigit”, referint-se al poc encert dels seus homes a l’hora de guanyar “les disputes i les segones pilotes”. A més, el tècnic ha reconegut: “Ens han guanyat en intensitat i contundència”. Per la seva banda, l’exjugador del Terrassa i actual capità del Formentera, Alberto Górriz, ha set clar: “Aquesta és una derrota de les que fan mal, han set superiors en futbol, però també en el que dol més, les disputes” de les pilotes dividides.