TOP
Els Bombers apagant les restes d’una embarcació que s’estaria fent servir d’habitatge. 7bts

Un incendi destapa un poblat il·legal amb caravanes as Cap

Un incendi ha calcinat aquest diumenge de tarda un perímetre d’uns 140 metres quadrats dins una finca des Cap a la zona de can Corda. En un primer moment, s’ha pogut veure una columna de fum negre que de seguida ha cridat l’atenció dels veïns de la zona, que han alertat els Bombers i les forces de seguretat.

A la zona s’hi han desplaçat els Bombers de Formentera amb dos camions i una autobomba, a més d’un grup helitransportat de l’Ibanat, una avioneta també de l’Ibanat que ha descarregat sobre el foc i diverses unitats de la Policia Local i de la Guàrdia Civil.

El foc, que s’ha iniciat pels volts de les 19 h, ha cremat una petita embarcació estacionada en aquesta finca que sembla que s’estava utilitzant d’habitatge i ha pres en part del brancatge sec que s’havia disposat al terreny per a fer les funcions de pantalla visual a més d’unes quantes teles plàstiques i un tros del tancat. A causa de la naturalesa dels materials que s’han cremat, entre ells plàstics, fibres i alguns residus, els Bombers han hagut de fer servir escuma per a acabar d’apagar les flames.

Caravanes en terreny forestal
En cremar-se l’embarcació i part del brancatge sec que feia de barrera visual, ha quedat al descobert un petit poblat format per dues autocaravanes, una d’elles amb instal·lació d’una habitació complementària, a més de diverses estructures de fusta, una zona comuna estil chill-out i unes quantes gàbies amb aviram divers.

La finca està coberta per un mur de branques seques i teles plàstiques que ocultaven les caravanes i altres instal·lacions que hi ha a l’interior i que funcionen com a habitatges. 7bts

 

Un petit poblat en un sol amb consideració de forestal on no hi hauria d’haver una instal·lació d’aquest tipus, rodejada, a més, d’una pila de branques seques com a mur visual que en el cas d’aquest foc, haurien pogut potenciar els efectes de les flames si el vent hagués estat més intens, amb el perill que això hagués comportat per als terrenys forestals adjacents.

Els Bombers han hagut d’apagar les restes de l’embarcació cremada amb escuma. CIF

Poblat denunciat prèviament
Demanat el presumpte propietari sobre la legalitat de les instal·lacions de dins la seva finca, aquest no ha volgut aclarir si disposa de cap permís per tenir caravanes amb finalitats d’habitatge al seu terreny. L’home ha estat identificat per la policia i citat demà matí a la caserna perquè doni les oportunes explicacions sobre les instal·lacions que han quedat al descobert dins la seva propietat.

D’altra banda, veïns de cases pròximes a la finca on s’ha produït l’incendi, han explicat a Ràdio Illa que el passat setembre ja havien denunciat al Consell que el terreny en qüestió s’estava fent servir com a poblat.

Fonts del Consell han assenyalat a la nostra emissora que “s’està analitzant la situació amb tota la informació disponible i prendrem les mesures oportunes i que corresponguin”.

Vista aèria de l’incendi. Ibanat

 

Extinció del foc des de l’interior de la finca. Ibanat

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES