TOP

Un nou mural pintat a la Mola reivindica el drama dels migrants

L’artista resident a Formentera Viking Fader i la pintora eivissenca Aída Miró són els autors del mural Morts que no compten, pintat a l’antic camp de tir situat al nord del far de la Mola. Els dos creadors, que es van conèixer a través de les xarxes socials, havien col·laborat ja en la confecció d’un mural a cala comte, i el passat cap de setmana han estat treballant en aquesta segona obra, dedicada als i les migrants que proven d’arribar a les nostres costes a la recerca d’un futur millor i que no sempre ho aconsegueixen.

El mural ha estat pintat a l’antic camp de tir.

Amb aquesta peça, Aída Miró i Viking Fader cerquen conscienciar a la gent del greu problema mundial de les migracions per conflictes o per subsistència que ara també experimentem a les nostres illes, deixant palès el contrast abismal entre el sud i el nord de Formentera; la zona de iots de vacances, i la zona d’embarcacions que no vénen per plaer, sinó que fugen de la misèria i arrisquen les seves vides a la recerca d’oportunitats que no tenen al seu país.
Ambdós autors pretenen que aquelles i aquells que visitin el lloc on hi ha el mural, puguin reflexionar in situ sobre un problema pel qual massa sovint s’hi passa de puntetes o és ignorat.

Compartir

PROGRAMES