TOP
Instantània dels dos animals que han hagut de ser sacrificats. MJ

Un Pitbull, probable causant de la mort de dues ovelles i de greus ferides a una tercera

Aquest matí, pels volts de les 11 h, un ca amollat ha comès un nou atac al bestiar de Formentera a la finca de can Toni Mayans, a la carretera de la Savina vora l’Estany Pudent. El resultat ha set un anyell ferit a dentades al cap i una ovella jove ferida de consideració. Finalment, tots dos animals han hagut de ser sacrificats per evitar el seu patiment. Una tercera ovella ha estat localitzada malferida a un quilòmetre de la propietat atacada i no se sap si es podrà recuperar o l’hauran d’acabar matant també. És la tercera volta en poc temps que aquest ramat, que mesos abans constava de cinc animals i que ara es queda amb un sol exemplar, és atacat. De fet, els propietaris han decidit desistir de tenir més ovelles a causa d’aquests atacs.

Anyell amb el cap destrossat a dentades. MJ

 

Atacant reincident
Segons Martí Juan, net de la propietària del bestiar, l’autor de l’atac hauria estat un ca de raça Pitbull, considerada perillosa, que a més és reincident i ja hauria comès altres atacs al mateix ramat.
Tot i no haver pogut presenciar l’atac en el moment en què s’ha esdevingut, Juan, coneixedor de la possibilitat que hagués tornat a ser obra del mateix ca, ha anat a la finca on el tenen amollat els seus propietaris i l’ha trobat ple de taques de sang que, en el seu parer, demostrarien que ha set l’autor de les ferides al ramat.

Els fets han estat denunciats davant la policia local, que s’haurà d’encarregar de fer les pertinents investigacions per dirimir si l’atac ha set perpetrat per aquest Pitbull o hauria tingut un altre origen. Martí Juan espera que si es pot demostrar l’autoria de l’atac, es prenguin mesures per evitar que el ca agressor torni a fer mal a cap ramat més.

Ordenança sobre cans perillosos
L’ordenança municipal que regula la tinença d’animals de companyia prohibeix la circulació per les vies públiques d’aquells cans que no vagin acompanyats i conduïts mitjançant cadena, corretja o cordó resistent. A més han d’anar amb morrió quan el temperament de l’animal ho aconselli, i sota la responsabilitat del seu propietari.

Així mateix, també s’inclou informació sobre el règim jurídic de la tinència d’animals potencialment perillosos i s’esmenta que seran considerats cans potencialment perillosos aquells animals de l’espècie canina que manifestin un caràcter marcadament agressiu o que hagin protagonitzat agressions a persones o a altres animals.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES