TOP
Tintorera, al port de la Savina.

Un tauró blau o tintorera apareix al port de la Savina

Ahir a primera hora de la tarda la Savina va rebre un inesperat visitant: un tauró blau o tintorera que aparegué pul·lulant per les aigües portuàries. L’esqual pareixia desorientat i a la recerca de la sortida. El biòleg marí i submarinista Manu San Félix, va poder nedar amb el tauró i ha explicat a Ràdio Illa que finalment va redirigir l’animal, d’uns 170 centímetres de longitud, cap a la sortida.
L’esqual duia un ham enganxat que San Félix intentà sense èxit retirar-li. El biòleg assenyala que aparentment es tractava d’una femella adulta jove. A través del perfil d’Instagram @arabian_night_formentera s’ha difós un vídeo on apareix la tintorera, que va despertar gran expectació entre la gent que es trobava al port.

“Ràpid i voraç”
Segons descriu l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, la tintorera (Prionace glauca) és de color blau intens amb la part ventral blanca i a la Mediterrània amida uns 2 m de longitud, tot i que se n’han trobat exemplars de més de 3 m. És una espècie epipelàgica i sol nedar prop de la superfície. És freqüent que s’apropi a la costa, especialment a la nit. Pot recórrer grans distàncies i és cosmopolita, es pot trobar tant a la Mediterrània com a l’Atlàntic. S’alimenta de peixos i cefalòpodes. Neda lentament, però quan ataca és molt ràpid i voraç. Alguns submarinistes l’han trobat durant les immersions, però no se’n coneix cap atac a les costes de les illes Pitiüses. Està inclosa a la llista vermella dels peixos de les Balears amb la categoria de vulnerable.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES