Una veïna de Ca Marí demana accions penals per les «agressions» de la subestació elèctrica

Rita Costa, veïna de la subestació elèctrica de Ca Marí, ha instat a la Fiscalia d’Eivissa a què inicii una acció penal contra els responsables del funcionament d’aquesta instal·lació, que compta amb una turbina que data dels anys 60 i també, durant l’estiu, amb grups electrògens. Rita Costa ha contractat al lletrat Antonio García, conegut com l’advocat de la remor. Escoltau aquí l’entrevista completa a l’afectada i el seu lletrat.

En l’escrit presentat a Fiscalia, la veïna afirma que ella i la seva família, amb dos fills, pateixen el soroll i els fums que emet la subestació des de l’any 2001. Així mateix, en l’escrit l’afectada assegura que ja en el 2007 constaven informes acústics que evidencien la superació dels nivells permesos per la normativa. La veïna indica que durant tots aquests anys ha fet arribar escrits, queixes i comunicacions a les autoritats insulars sense que s’hagi resol la problemàtica.
Costa assegura que el passat mes de juliol realitzà una nova sonometria que demostraria que se segueixen superant els límits establerts, un fet que ha motivat que la salut dels afectats s’hagi deteriorat greument. Vídeo: Sutge procedent de la subestació de Ca Marí.

About Author

Comments are closed.

background