TOP

Unes 150 persones es concentren a Formentera per condemnar la “repressió i la violència” a Catalunya

Diumenge a mig matí corregué per les xarxes socials una convocatòria per protestar contra l’actuació de l’estat al Principat. Durant l’acte, que començà a les 20 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, els assistents aixecaren les mans en senyal de protesta pacífica i corejaren diversos lemes com “Democràcia és votar”, “Som gent de pau, només volem votar” o “Fora les forces d’ocupació”.


A la concentració, on no hi hagué presència de la Guàrdia Civil ni de la Policia Local, també hi assistiren diversos consellers de l’equip de govern de Gent per Formentera, el coordinador a les Pitiüses d’Esquerra Unida, Artur Parrón i la diputada al Parlament per Formentera, Sílvia Tur, qui demanà la dimissió del president del Govern, Mariano Rajoy.
La concentració fou recolzada per Gent per Formentera, que a través de les xarxes socials s’ha manifestat “contra la repressió i violència policial i a favor de la democràcia i del dret d’expressió”.
Les protestes de suport al referèndum català també es reproduiren a altres illes. A Eivissa, sota el lema ‘Democràcia és votar’ i ‘Per la democràcia plena, pel dret a decidir’, unes 250 persones, segons la Policia Local, es concentraren a s’Alamera, a Vila.
A Palma més de 2.000 persones s’han manifestat a la plaça de Cort, per demostrar la seva solidaritat amb el poble català i el rebuig de la repressió i han mostrat estelades i banderes tricolors republicanes entre crits de ‘Llibertat!’ o “Els carrers seran sempre nostres”.
Sobre els fets de Catalunya, també s’ha pronunciat el Govern balear, que ha manifestat la seva preocupació i desacord per l’actuació del Govern d’Espanya en la gestió de la situació a Catalunya i ha demanat que actuï amb responsabilitat. L’executiu de Francina Armengol ha insistit en el fet que “el diàleg és l’única manera de buscar una resolució al conflicte. I ha afegit que sense diàleg, comprensió ni proporcionalitat no hi haurà solució.
A més, l’executiu ha assenyalat que “el missatge que s’envia avui a la comunitat internacional danya la imatge de la nostra democràcia”.
D’altra banda, ahir al matí, a Eivissa, tengué lloc una manifestació en favor de la unitat d’Espanya, que congregà a unes 150 persones al voltant de l’estàtua de Vara de Rey, a Vila, que fou embolcallada per una bandera espanyola de grans dimensions.
La convocatòria s’impulsà a través de les xarxes socials. Entre els assistents a l’acte van destacar l’exministre i empresari eivissenc Abel Matutes Juan, l’ex Defensora del Poble Maria Luisa Cava de Llano i càrrecs públics del Partit Popular com els consellers Vicente Roig, Carmen Domínguez i Belén Torres o l’exalcaldessa de Vila Virginia Marí.

Compartir

PROGRAMES