TOP
El manifest es llegirà al Parlament demà dimarts. YT

Vanessa Díaz demana al Govern un conveni per ajudar a la gent gran i els consumidors vulnerables de Formentera

La diputada per Formentera, Vanessa Díaz, ha obert el ple d’aquest dimarts amb una pregunta dirigida a la consellera balear de Salut, Patrícia Gómez, relativa a l’ajuda a la gent gran per tal de conèixer els seus drets com a consumidors vulnerables i a l’ajuda a superar la bretxa digital.

“Les persones grans són ‘migrants digitals’ perquè no han nascut ni crescut amb l’expansió de les noves tecnologies”, ha remarcat Díaz. Cal tenir en compte que el concepte de vulnerabilitat té, a més, un biaix de gènere. Segons l’Institut Balear de la Dona, les dones grans que viuen soles, normalment, tenen ingressos més baixos i pateixen més malalties cròniques. “I d’això, a Formentera no en som una excepció”, ha afegit la representant formenterera.

En aquest sentit, Díaz ha demanat a la consellera Gómez per si el Govern té previst desplegar a la nostra illa la iniciativa de la Direcció General de Consum, que està interactuant amb els centres de gent gran de Mallorca arran d’un conveni que cerca poder ajudar la gent gran a conèixer els seus drets com a persones consumidores vulnerables i ajudar-les a superar la bretxa digital.

La titular balear de Salut ha respost que des de la seva conselleria estarien “encantats en firmar aquest conveni amb altres institucions. Si així ens ho demana el Consell de Formentera, estarem encantats d’aplicar-lo també a aquesta illa. Estam decidits a avançar en aquesta línia, tenim un programa al qual s’hi han adherit pràcticament tots els ajuntaments de les Balears, el ‘Consum a ca teva’, per tal d’afavorir el comerç de proximitat, i un telèfon, el 900 16 60 00, per a resoldre dubtes que pugui tenir la gent gran”.

Díaz ha agraït la resposta i ha iniciat els contactes per tirar endavant aquest projecte i ampliar-lo perquè arribi a Formentera al més aviat possible.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES