10.000 cartes demanen al Govern que garanteixi el català a la sanitat

Plataforma per la Llengua demana la col·laboració ciutadana perquè el Govern de les Illes Balears «garanteixi els drets lingüístics en l’àmbit de la sanitat», després que la Justícia hagi anul·lat el decret que establia el nivell de català per al personal de la sanitat pública.
Així, la Plataforma ha creat el web sanitatencatala.cat en què es convida als ciutadans a enviar una carta dirigida a la presidenta Francina Armengol en què se li demana una normativa que estableixi amb claredat que el català és un requisit indispensable per als funcionaris de la sanitat pública balear. Fins ara, ja hi ha gairebé 10.000 cartes enviades.
Segons la Plataforma, «per posar fi a les discriminacions lingüístiques n’hi ha prou que els professionals tenguin el mateix coneixement de català que qualsevol estudiant que hagi superat el batxillerat a les Illes». Per a aquesta entitat, «cal garantir que els ciutadans de les Illes Balears puguin expressar-se en la llengua pròpia del territori amb els professionals de la salut, igual que un ciutadà de Madrid pot fer-ho en castellà, un de París en francès o un de Berlín en alemany».

About Author

Comments are closed.

background