TOP
Dos de les embarcacions que van arribar el 18 de setembre a Formentera.

12 detinguts per arribar irregularment a Formentera en la segona barca del cap de setmana

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta tarda a la Mola a 12 persones per arribada irregular a l’Estat espanyol, segons informa la Delegació del Govern. Els arrestats haurien desembarcat en les darreres hores a la zona de s’Estufador, on haurien recalat a bord d’una embarcació de petita eslora, la segona en poc més de 24 hores i la tercera del 2020. Un veí de la Mola ha explicat a Ràdio Illa que cinc de les persones que han desembarcat han acudit a una casa pròxima a demanar aigua, on han pogut beure.
La Delegació encara no ha confirmat la nacionalitat ni el sexe dels detinguts, tot i que en les arribades similars registrades les darreres setmanes, hi ha una àmplia majoria d’homes de nacionalitat algeriana. La Guàrdia Civil ha desplegat un operatiu a tota l’àrea i no descarta noves detencions.
El procediment habitual és que els detinguts siguin traslladats a Eivissa i passin a disposició de la Policia Nacional, que incoarà el seu expedient de devolució. A més, se sotmetrà els detinguts a les proves PCR de covid-19 i, en cas de no estar contagiats, viatjarien a la Península on comptarien amb el suport d’una ONG. Cal recordar que per mor de la pandèmia els centres d’internament d’estrangers romanen tancats.

Dos positius en la barca arribada ahir
D’altra banda la Delegació del Govern ha informat que les 14 persones arrestades ahir per haver desembarcat irregularment as Copinar, són homes i de nacionalitat algeriana. Dos d’ells són menors i dos han donat positiu en covid-19.
Com en el cas dels ocupants de la barca arribada a finals de juny, en què també es detectaren dos positius, els contagiats, quedaran a càrrec de les autoritats sanitàries. Recordam que en l’anterior cas, tot i ser asimptomàtics, els dos positius foren ingressats a l’Hospital de Can Misses. Mentre que la resta de detinguts, hauran de romandre en quarantena per prevenció. La Delegació encara no ha donat detalls al respecte, però en l’anterior cas, quedaren en un habitatge a Sant Josep i el Govern balear assumí les seves necessitats bàsiques.
Es dóna la circumstància que dels dos positius arribats ahir, un és adult i l’altre menor d’edat. El menor d’edat que ha donat negatiu en covid-19 queda sota la tutela del Consell de Formentera i ingressarà temporalment al Centre Pare Morey d’Eivissa, a l’espera de què pugui tenir plaça en un centre de menors a Mallorca, segons han informat fonts de la institució insular.

Sis barques localitzades durant el diumenge a les Balears
A part de l’embarcació arribada avui a s’Estufador, la Guàrdia Civil ha arrestat a 51 persones, entre elles almenys una menor, després de localitzar cinc barques amb persones migrants aquesta matinada i a primera hora del matí a les costes de Mallorca, el port de Vila i en aigües de l’illa de Cabrera. Del total de persones detingudes, 49 són homes i dues són dones.

Compartir

PROGRAMES