Pugen a 17 les persones detingudes per desembarcar irregularment a Formentera

Aquest matí 17 persones, «la majoria homes i de nacionalitat algeriana», han set detingudes a Formentera, segons ha informat la Delegació del Govern de l’Estat a les Illes per desembarcar irregularment en algun punt de l’illa, probablement a la Mola. La mateixa font ha assenyalat que la Guàrdia Civil sospita que els arrestats haurien arribat a l’illa a bord de dos embarcacions de petita eslora, una d’elles desapareguda i l’altra localitzada prop del varador de s’Estufador, a la Mola.
Sobre la barca que de moment no ha set trobada, des de l’administració estatal s’indica que podria haver arribat aquesta matinada o fa dies, aquesta última possibilitat és la versió que sostenen alguns dels detinguts. A més, la Delegació ha informat que dos dels arrestats han declarat que són menors d’edat. Després de sotmetre als interessats a una prova mèdica, s’ha comprovat que només un d’ells és menor d’edat.
Així mateix, la Delegació ha indicat que és previsible que totes les persones detingudes se sotmetin a proves PCR per detectar la covid-19.
D’altra banda, almenys dos dels ocupants de les embarcacions haurien forçat la finestra d’un habitatge prop de s’Estufador, on no hi havia persones, amb la finalitat de passar-hi la nit.

L’helicòpter de la Guàrdia Civil sobrevola la Mola, avui.

La vigilància de la zona per terra i aire ha estat constant durant tot el matí i no es descarten noves detencions en les pròximes hores.
Es tracta de la primera embarcació amb migrants que arriba durant el 2020 a Formentera i la quarta que recala a les Pitiüses. L’any passat, Formentera i Eivissa registraren una xifra rècord amb l’arribada de 320 immigrants en 24 embarcacions.
A Mallorca avui s’han localitzat dos embarcacions i s’ha detingut a 40 persones per arribada irregular a l’Estat espanyol, mentre que a Eivissa la passada setmana 11 persones foren arrestades per haver desembarcat a Santa Eulària.

About Author

background