TOP
Imatge d’arxiu d’un test de covid-19.

13 nous positius a Formentera en les últimes 48 hores: 59 casos en total

En els dos últims dies el laboratori de Microbiologia ha diagnosticat de coronavirus a 13 formenterers, segons ha detallat la conselleria balear de Salut aquest migdia, fent pujar el nombre total de contagis a 59. D’aquests, 58 són de caràcter lleu o asimptomàtic i resten confinats en les seves cases, i 1 està ingressat a planta a l’hospital de Can Misses. Cal dir, però, que aquests 13 nous positius són el resultat de les proves efectuades abans d’ahir dia 24, la vigília de Nadal. Ahir, dia 25, en ser festiu únicament es van fer PCR urgents, a pacients que havien d’ingressar a l’Hospital Ca Misses, i entre elles es van detectar cinc positius, tots ells, això sí, d’Eivissa. És probable, per tant, que en els pròxmis dos dies el nombre de casos augmenti encara més perquè es comptabilitzaran les proves reservades per avui, dia 26.

El nombre de casos actius de covid a les Pitiüses puja ja dels 350 i se situa en 355. Els hospitalitzats, en canvi, s’han reduït en aquests dos últims dies, en passar de 14 el dijous a onze en aquests moments. El que no ha variat és el número dels afectats que romanen en unitats de crítics, que continuen sent tres.

A les seves cases, amb control i seguiment sanitari per part dels professionals d’Atenció Primària hi ha 344 contagiats de coronavirus, 286 a Eivissa i 58 a Formentera. Aquesta última xifra s’ha disparat en els últims onze dies a conseqüència del brot originat en una trobada social celebrada després d’una vetlla. El dia 15 a penes eren sis els positius en aquesta illa, segons l’històric de la conselleria balear de Salut.

D’altra banda, la incidència acumulada de la COVID-19 en els darrers catorze dies en el conjunt de les Illes Balears continua la tendència a l’alça i ha registrat un nou increment respecte de fa una setmana. Passa de registrar 328,7 casos per cada 100.000 habitants a 462,8 –un 40% més-, d’acord amb el que recull l’informe 31 del Servei balear d’Epidemiologia que es publica aquest divendres i que recull informació fins al 23 de desembre. Per illes, com la setmana passada, l’IA14 s’incrementa especialment a Formentera i Mallorca, mentre que baixa a Menorca.

Formentera continua amb una forta tendència a l’alça a causa d’un brot social que, de moment, ha afectat 40 persones. Això ha fet que la incidència s’hagi duplicat en només una setmana. Dels 231,2 casos per 100.000 habitants en 14 dies que marcava divendres passat, avui en ja són 503,7, molt per damunt de recurrents epicentres de la pandèmia com Madrid o Barcelona.

Compartir

PROGRAMES