TOP
Les associacions donen suport als joves de l’illa que estan recollint signatures per tal de reivindicar un transport públic de qualitat i sostenible.

16 entitats de l’illa reclamen millores al transport públic

Setze entitats i associacions de Formentera han presentat avui davant el Consell un document de suport als joves de l’illa que estan recollint signatures per tal de reivindicar un transport públic de qualitat i sostenible, tant a l’hivern com a l’estiu i que ja duen unes 800 signatures recollides.

En aquest document, les entitats es dirigeixen a l’equip del Govern, al president, a la consellera de Mobilitat, a la consellera de Joventut i a la consellera de Benestar Social per subratllar que per a les associacions implicades, un transport públic, de qualitat i sostenible s’ha d’entendre en quatre punts generals sobre els quals reclamen millores.

Per tant, amb relació al preu es demana “la gratuïtat per a tots els residents i per a les persones amb discapacitat (mostrant la targeta acreditativa), així com el seu acompanyant”. Per a la resta d’usuaris es demana “un preu just, amb la possibilitat de tenir un abonament per a les persones que viatgin més”.

Pel que fa als horaris, es reclama que es compleixin els serveis mínims de transport a demanda des de primera hora del matí (6 h) fins a darrera hora de la nit (22 h o 23 h), per poder enllaçar amb els horaris de les barques. Segons s’assenyala, “aquesta informació hauria d’estar indicada amb cartells en diferents idiomes a les parades dels autobusos, per tal de poder sol·licitar- el servei”.

Quant a la freqüència, es volen els serveis de transport públic de dilluns a diumenge, cada hora i mitja com a mínim, així com que els autobusos passin per tots els pobles i incloguin en el seu recorregut l’hospital, el Camp Municipal de Futbol, es Ca Marí i es Cap de Barbaria.

Amb relació a la mobilitat sostenible, es pensa que “hi hauria d’haver autobusos més petits segons la demanda, proporcionals a l’extensió de l’illa”. Aquest transport públic, segons els sotasignats, “donaria serveis als joves, que podrien participar en activitats extraescolars, esportives, culturals i d’oci; a les persones sense vehicle, a la gent gran i a totes aquelles persones que volen emprar un transport sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

Associació de Veïns de l’Illa de Formentera (AVIF).
Associació veïns de la Mola.
Associació veïns de la Savina.
A.P.I.M.A. El Pilar.
A.P.I.M.A. Sant Ferran.
A.P.I.M.A. Mestre Lluís Andreu.
A.P.I.M.A. IES Marc Ferrer.
Obra Cultural A.D.A.F.
Associació Reigs Mags.
Associació Cultural Es Pastorells.
S.D. Formentera.
Club Bàsket Trasmapi Formentera.
Acción Francisco Formentera (AFF).
Associació del Mercat Artesanal de Sant Ferran.
Associació del mercat Artesanal de la Mola.
Grup Esportiu Espalmador.
Formenterers Solidaris.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES