TOP
Moment en què els migrants són traslladats a Eivissa en ferri aquest migdia. Ràdio Illa

17 migrants interceptats a Migjorn per arribada irregular

La matinada d’avui dissabte, a les 02.12 h, un grup de 17 migrants, tots homes d’origen magribí i en aparent bon estat de salut, han estat localitzats a la zona de Migjorn després que arribessin de manera irregular a lìlla. Segons ha informat la Delegació del Govern, hi han intervingut patrulles de la Guàrdia Civil i de la Policia Local.

El darrer grup de la migració irregular interceptat a Formentera estava format per 9 persones i recalà el passat 16 d’abril a les proximitats des Caló.

D’ençà que començà l’any, han arribat a Formentera o a les seves aigües territorials un total de 368 persones migrants de 23 grups procedents del continent africà, majoritàriament d’Algèria.

Protocol
El protocol habitual que aplica la Guàrdia Civil en els casos d’arribades irregulars a Formentera o les seves aigües consisteix a traslladar els migrants a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES