Maria Blasco i Borja Molins (190 Pasos), Roberto Ruscelli (comensal) i Jordi Crespo (Mar Grossa). PIMEF 190 Pasos i Mar Grossa guanyen les Setmanes Gastronòmiques de tardor
Els restaurants 190 Pasos i Mar Grossa han guanyat els premis de l’edició de tardor de les Setmanes Gastronòmiques de Formentera 2025, que s’ha celebrat entre el 13 i el 26 d’octubre en 14 restaurants de l’illa i ha estat organitzada per PIMEF i ABRO, en col·laboració amb l’àrea de Promoció Turística del Consell Insular.
Amb una participació rècord d’uns 2.000 votants, els comensals han valorat les seves propostes culinàries favorites mitjançant vot electrònic.
El restaurant més votat ha tornat a ser, per tercera edició consecutiva, el 190 Pasos, que s’emporta cap as Ca Marí el primer premi (de 1.500 euros), consolidant el seu lideratge a l’escena gastronòmica de l’illa i reafirmant la qualitat i constància de la seva proposta culinària.
La proposta del xef Borja Molins ha estat un menú conformat per snacks de la casa d’entrant; de primer, caneló d’ensalada russa amb peix de l’illa; melós de calamar a la bruta de plat principal; i unes postres amb torradeta de Santa Teresa de greixonera.
Segona participació i premi: Mar Grossa
La segona millor puntuació l’ha obtingut el restaurant Mar Grossa, que ha guanyat 1.000 euros, en la seva segona participació en les Setmanes Gastronòmiques. La PIMEF destaca que, a més de la seva tasca com a restaurant, Mar Grossa produeix conserves elaborades amb producte local de Formentera, contribuint al valor afegit, la sostenibilitat i la promoció del producte autòcton de l’illa.
Aquest establiment de Sant Francesc, un projecte de Jordi Crespo i Alessandro Patuzzi, ha ofert un menú que obria amb un entrant de semiconserves Mar Grossa de peix km 0; un peix madurat en sec amb patates, olives, all i tàperes, com a plat principal i, de postres, arròs amb llet infusionat amb herbes de Formentera.
Tots els menús, inspirats en la cuina de l’illa, han costat 25 euros, beguda a part.
Tot i que no estava establert un tercer premi oficial, el restaurant La Trastienda de Sant Ferran ha aconseguit la tercera puntuació més alta, tancant així el podi dels 3 millors i reforçant el seu reconeixement dins del certamen com una proposta destacada. En aquest cas, el xef Riqui Penes ha proposat un menú que arrencava amb un primer de gaspatxo de figues de Formentera amb gamba roja; Tacos de frit de polp “Trastienda” de segon i un flam d’ou de postres.
Guanya un comensal que tasta 10 dels 14 menús
A més, com cada any, s’ha fet un sorteig entre els votants que han participat en aquesta edició. El guanyador del premi de 500 euros ha estat Roberto Ruscelli, que ha gaudit dels menús de 10 dels 14 restaurants participants, demostrant un entusiasme excepcional per la gastronomia local i l’esperit d’aquestes jornades.
L’organització felicita tots els establiments participants per les propostes innovadores i per treure profit dels productes locals de l’illa durant aquestes jornades. També agraeix la implicació activa dels comensals, la participació massiva dels quals ha reforçat l’èxit d’aquesta cita gastronòmica.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.








