TOP
Dos alumnes de l’Escola de Música interpreten una peça de piano a quatre mans. Arxiu

203 alumnes inicien el curs a l’Escola de Música i Dansa

L’Escola de Música i Dansa de Formentera ha iniciat el curs 2022-2023. Les classes varen començar la setmana passada amb uns 203 alumnes inscrits. En aquesta escola 15 professors, 12 de música i 3 de dansa, s’encarreguen d’impartir estudis oficials d’Ensenyaments Elemental i Professionals no reglats.
La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha desitjat a tots els alumnes un bon inici de curs i espera que “tots, independentment de l’edat, puguin gaudir i aprofundir en el coneixement de la música i la dansa, de manera amateur o més professional”

ESTUDIS DE MÚSICA:
-Estudis Reglats de Música (a partir de 8 anys)
Instruments: flauta travessera, guitarra, piano, trompeta i clarinet.

-Estudis no reglats (a partir de 8 anys)
Instruments: flauta travessera, flautí, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.

-Taller de música tradicional (a partir de 4 anys)
Instruments característics del folklore de l’illa: tambor, castanyoles i flaüta. 4 nivells: Iniciació I i II i Continuació I i II.

-Iniciació a la música (de 5 a 8 anys)
Acostament als instruments i al llenguatge musical mitjançant cançons, jocs… orientat per a nens i nenes de 5 a 8 anys.

-Ensenyaments lliures d’Ensenyaments Professionals
Adequats a les necessitats de l’alumne (requisit la titulació d’Ensenyaments Elementals de qualsevol Escola Reglada o Conservatori de l’àmbit estatal).

-Taller de Percussió
Assignatura on aprendràs els ritmes i diferents instruments de percussió.

-Coral Polifònica de Formentera
Activitat gratuïta dirigida a les persones amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música.

-Banda de música
Agrupació instrumental formada bàsicament per a instruments de vent. Consisteix en una hora de formació en grup de l’instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora de banda.

ESTUDIS DE DANSA:
-Dansa moderna:

Estudi i elaboració de diferents coreografies utilitzant com a base la tècnica jazz, així com la mescla de diferents estils punters i actuals com el funk i el hip-hop. (A partir de 8 anys).

-Iniciació a la dansa (de 3 a 8 anys):

Possibilita els nens i nenes un espai on poder explorar, aprendre, expressar-se i crear a través del moviment, tenint com a base el coneixement del seu cos. Base tècnica de dansa clàssica i dansa contemporània. (de 3 a 8 anys).

-Taller flamenc per adults:

A través d’aquest taller es podran aprendre les bases tècniques necessàries per poder ballar flamenc. Col·locació corporal bàsica, voltes, tècnica de peus i identificació d’estils i ritmes. Breu estudi teòric de l’estil escollit per a la nostra coreografia. El taller s’adaptarà al nivell del grup.

-Taller dansa clàssica per adults:

A través d’aquest taller es podran aprendre les bases tècniques necessàries per poder ballar ballet. Col·locació corporal bàsica, voltes, tècnica de peus i identificació d’estils i ritmes. Breu estudi teòric de l’estil escollit per a la nostra coreografia. El taller s’adaptarà al nivell del grup.

-Estudis Reglats de Dansa: (a partir de 8 anys):

Estan distribuïts en quatre cursos i s’organitzen en les assignatures següents: Dansa clàssica, Dansa espanyola i Música aplicada a la dansa.

Els Ensenyaments Elementals estan fonamentats en l’estudi bàsic de la tècnica de la dansa clàssica, el coneixement de la dansa espanyola i les seves arrels al costat de l’ensenyament de la música aplicada a la dansa. Els quatre cursos que componen els Ensenyaments Elementals de Dansa configuren una etapa de molta importància per al desenvolupament del futur ballarí, ja que aquests anys han de quedar assentades les bases d’una tècnica correcta i eficaç. L’edat idònia per cursar aquests estudis és entre els vuit i els dotze anys.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES