TOP
El 25N també es commemora a Formentera.

24 dones de Formentera han set víctimes de violència masclista durant el 2020

L’Àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ha atès d’ençà que començà l’any a 24 dones víctimes de violència masclista d’entre 21 i 62 anys. Es tracta d’una xifra que podria augmentar fins a finals d’any, però que de moment, és inferior a la dels 33 casos atesos durant el 2019, els 29 de 2018 o els 27 de 2016. Només el 2017 presenta números millors que el 2020, amb 19 dones ateses durant aquell any.
Així mateix durant aquest 2020 marcat per la pandèmia, tres víctimes de la violència masclista han utilitzat el pis d’acollida de Formentera durant l’estat d’alarma. Ara bé, fonts del Consell han assenyalat que durant aquell període de restriccions a la mobilitat no es va registrar un augment de casos, fent la comparativa amb el 2019.

Serveis d’Atenció a les víctimes
Durant l’estat d’alarma s’han mantingut tots els serveis de suport a les víctimes, amb atenció tant telemàtica com presencial, en funció de cada cas.
Nou dones han aprofitat el servei d’assessorament jurídic i 21 el d’atenció psicològica. A més s’ha atès a tres menors que eren fills i filles de dones víctimes de la violència masclista.
D’altra banda, el servei d’emergències socials, que està operatiu 24 hores, s’ha activat per a l’acompanyament de 14 dones víctimes de violència masclista. A més, durant l’estat d’alarma des del Servei 24 h també es van fer tasques d’acompanyament als judicis, ja que es feien per videoconferència des del Jutjat de Pau de Formentera.
De fet des del Consell se subratlla l’existència del servei d’atenció social, que inclou informació i tramitació d’ajuts, informació dels recursos existents, així com el seguiment i l’acompanyament durant tot el procés de recuperació.

 

Compartir

PROGRAMES