TOP
Una professional sanitària opera al laboratori de Microbiologia de can Misses.

36 casos actius a Formentera: 34 aïllats a casa, 1 en planta i 1 a l’UCI

Formentera compta amb 36 casos actius de covid-19, segons l’actualització d’avui al migdia de l’Àrea de Salut pitiüsa. Del total de casos de la nostra illa, 34 presenten un quadre lleu o asimptomàtic i reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. En canvi, els dos pacients restants requereixen assistència hospitalària a Can Misses: un es troba ingressat en planta, en una de les unitats covid, i l’altre segueix a la Unitat de Cures Intensives (UCI).
D’altra banda, en les darreres 48 hores s’ha diagnosticat un sol cas de covid-19 relatiu a Formentera. Cal esmentar que els diumenges el laboratori de microbiologia de Can Misses només porta a terme les proves urgents abans d’un possible ingrés, un part, una intervenció quirúrgica o un trasllat. A aquests casos caldria afegir els que es detectin en ports i aeroports en aplicació del dispositiu de control d’entrada a la comunitat que ha desplegat el Govern balear des del passat 20 de desembre.
D’ençà que començà la pandèmia s’han detectat a Formentera 229 casos de coronavirus.

L’impacte de la pandèmia creix a Eivissa, que passa a nivell 3
A l’illa veïna s’han detectat 78 nous casos de covid-19, en les darreres 48 hores, de manera que hi ha 567 positius actius, registrant-se un empitjorament significatiu de la situació pandèmica. La incidència acumulada a 14 dies resgitrada a Eivissa l’1 de gener era de 246,77 casos per 100.000 habitants, mentre que el 25 de desembre era de 137,92. Aquest escenari ha impulsat al Consell de Govern a aprovar avui que Eivissa pugi de nivell 2 a nivell 3 d’alerta per covid-19. A més, les mesures de nivell 3 es reforcen a Eivissa amb el tancament d’interiors de cafeteries, bars i restaurants, i de locals de jocs i apostes, i amb l’avançament del toc de queda a les 22.00 hores. Aquestes mesures addicionals entren en vigor el 7 de gener i totes romanen vigents fins el 26 de gener.

22 ingressats pitiüsos a Can Misses
Del total de contagiats d’Eivissa, n’hi ha 547 que resten aïllats a casa pel seu quadre lleu i 20 que necessiten atenció hospitalària. A Can Misses, a més dels dos pacients hospitalitzats de Formentera, hi ha 20 pacients d’Eivissa. Del total de 22 persones ingressades, n’hi ha 15 que es troben a les plantes covid, sis més a l’UCI i una més a la part medicalitzada de l’hotel pont.
En el conjunt de les Pitiüses, els pacients actius són 603, mentre que les altes se situen en les 3.834 i suposen el 85,8% el total de contagis des de l’inici de la pandèmia, és a dir, que 8 de cada 10 pacients ja han superat la malaltia. Finalment, hi ha 45 professionals sanitaris de Formentera i Eivissa en vigilància activa, dels quals 19 són positius.

Compartir

PROGRAMES